lisek wrote: Quote: dziś diagnozowałem zanik dźwięku w telewizorze
A obraz był cały czas?!
p.s
Obejrzyj dokłądnie to "cco lutowałeś" czy czasem Nie zrobiłęś sobie zwarcia miedzy pkt. lktóre lutowałęś
* mam na myśli pkt_y lutowania z drugiej strony pokazanej płyty
odnośnie poprawności lutowania , sprawdzałem czy nie ma zwarć multimetrem, nic nie znalazłem, jak będę w domu jeszcze raz sprawdzę dla pewności.
Tak przed poprawieniem lutowania obraz był normalnie, i wszystko działało oprócz głosu, tzn głos był przez 10 min mniej więcej czasami po paru min czasami lekko dłużej jak tv był włączony, po tym czasie padał głos, sprawdzałem wszystkie podzespoły wyjścia audio i było wszystko ok, na podejrzenie wejścia anteny natrafiłem przypadkiem gdy trąciłem kablem głos na chwilkę wrócił i za chwile padał, jeśli się nie mylę to chyba jest to zespolone wejście z dekoderem( jeśli się mylę proszę o poprawienie mnie), w dotyku było nagrzane to co w poście wyżej zaznaczyłem (przed lutowaniem oczywiście) dlatego też stwierdziłem że może nie mieć dobrego styku. Obecnie jak pisałem tak jakby nie było napięcia nawet dioda nie świeci z przodu i nie reaguje na przycisk włączenia.