Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Huawei P9 Lite 2017 - Getting package info failed

KarMixx 02 Jul 2019 12:20 23943 31
    KarMixx
    Level 8  
    Witam, mam problem z telefonem Huawei p9 lite z rocznika 2017.
    Otóż nie da się pobrać w eRecovery nowego oprogramowania, przy pobieraniu po około 20 sekundach wyskakuje błąd "Getting package info failed"
    Jakim najprostszym sposobem wgrać nowy system? I gdzie pobrać.
    Dodam że nie wiem jaki system aktualnie był wgrany w telefonie.
    Huawei P9 Lite 2017 - Getting package info failed Huawei P9 Lite 2017 - Getting package info failed
    KarMixx
    Level 8  
    Właśnie nie umiem znaleść tego na stronie Huawei...
  • Helpful post
    nutergsm
    Moderator of GSM
    KarMixx
    Level 8  
    Dzięki wielkie za link.
    Niestety pobrałem ze strony oprogramowanie, zgrałem wszystko według instrukcji na kartę pamięci do folderu DLOAD, i przy próbie instalacji wywala na 5% "Software install failed".
    Co robię zle?
    marcin7904
    Level 27  
    KarMixx wrote:
    Dzięki wielkie za link.
    Niestety pobrałem ze strony oprogramowanie, zgrałem wszystko według instrukcji na kartę pamięci do folderu DLOAD, i przy próbie instalacji wywala na 5% "Software install failed".
    Co robię zle?

Może pobrałeś złą paczkę. Jaki masz dokładny model PRA?
    KarMixx
    Level 8  
    No własnie o to chodzi że nie wiem, bo telefonu nie da się włączyć i wisi cały czas na erecovery.
    Paczki od razu pobrałem 3 ze strony jakie były dostępne do tego modelu i próbowałem instalować tylko tą PRA-LX3C605B378 (8.0.0.378)
    marcin7904
    Level 27  
    Oznaczenie masz na klapce od baterii u dołu. Musisz pod te oznaczenie ściągać paczkę z softem.
    KarMixx
    Level 8  
    Teraz nie mam jak sprawdzić, ale klapkę mam nową a starej nie mam także jeżeli tam nie będzie pisać to co wtedy?
    marcin7904
    Level 27  
    KarMixx wrote:
    Teraz nie mam jak sprawdzić, ale klapkę mam nową a starej nie mam także jeżeli tam nie będzie pisać to co wtedy?

Na klapce sim powinieneś mieć IMEI chyba że też nie masz oryginalnej. Jeśli masz to sprawdź tutaj po IMEI Link
    blahfff
    Level 40  
    Model to rawdopodobnie PRA-LX1 bo takie byly u nas sprzedawane. Niestety korzystajac z tej metody musi jeszcze znalezc soft w odpowiedniej wersji - brand, operator - nie nizszej niz aktualnie wgrana. Zalecana metoda bylo by skorzytanie z dc-phoenixa, aczkolwiek to juz platne rozwiazanie i tez nie gwarantuje sukcesu. Generalnie, to czesta usterka w tym modelu i nie zawsze problemem jest oprogramowanie.

Telefon sam wchodzi w eRecovery, jakies komunikaty pojawiaja sie w fastboocie czy przy probie normalnego uruchomienia?
    marcin7904
    Level 27  
    blahfff wrote:
    Model to rawdopodobnie PRA-LX1 bo takie byly u nas sprzedawane. Niestety korzystajac z tej metody musi jeszcze znalezc soft w odpowiedniej wersji - brand, operator - nie nizszej niz aktualnie wgrana. Zalecana metoda bylo by skorzytanie z dc-phoenixa, aczkolwiek to juz platne rozwiazanie i tez nie gwarantuje sukcesu. Generalnie, to czesta usterka w tym modelu i nie zawsze problemem jest oprogramowanie.

Jeśli wchodzi normalnie w Fastboot to jest do uratowania poprzez Dc-phoenix w 95%.
    Jeśli sprawdzi poprzez IMEI to będzie podane jaki ma brand.
    KarMixx
    Level 8  
    Stało się to tak że pękł mi wyświetlacz i nie działał dotyk, i leżał tak z 2 miesiące, teraz zabrałem się za to i po wymianie ekranu od razu weszedł w erecovery i pobierał aktualizacje czy coś takiego i wyrzucił błąd ten co pisałem wyżej.
    I teraz próbuje go jakoś ręcznie wgrać.

Dodano po 2 [godziny] 23 [minuty]:

Sprawdziłem imei i to mi wyskoczyło.

Dodano po 1 [godziny] 16 [minuty]:

Dobra szybka aktualizacja.
    Z jakiegoś forum pobrałem oprogramowanie PRA-LX1 i i zainstalowało się na 100%.
    Teraz telefon włącza się do logo huawei i wyłącza i tak w kółko.
    marcin7904
    Level 27  
    Dziwna sprawa bo Prague-L31 to Huawei P8 Lite 2017 o oznaczeniu PRA-L31
    blahfff
    Level 40  
    P8 Lite 2017, P9 Lite 2017 to wszystko to samo. Huawei w tym modelu ma spory burdel z oznaczeniami.

@KarMixx, sprawdz tasma przyciskow w bocznych i przywroc ustawienia fabryczne z normalnego recovery.
    marcin7904
    Level 27  
    blahfff wrote:
    P8 Lite 2017, P9 Lite 2017 to wszystko to samo. Huawei w tym modelu ma spory burdel z oznaczeniami.

Ok. Ale z tego co napisał @KarMixx to wynika że wrzucił nie ten soft.
    Tu jest do PRA-L31 Link

Dodano po 59 [sekundy]:

Tu jest nowszy: Link
    blahfff
    Level 40  
    Ciezko powiedziec, wg tego co mu pokazalo po IMEI to PRA-L31, ale ja u nas nie widzialem nic innego jak PRA-LX1. Wszystko co wychodzilo w naszych sieciach mialo takie oznaczenie na klapkce i w sofcie z tego co pamietam.
    marcin7904
    Level 27  
    blahfff wrote:
    Ciezko powiedziec, wg tego co mu pokazalo po IMEI to PRA-L31, ale ja u nas nie widzialem nic innego jak PRA-LX1. Wszystko co wychodzilo w naszych sieciach mialo takie oznaczenie na klapkce i w sofcie z tego co pamietam.

Zgadza się. Ja też u nas nie spotkałem się jeszcze z PRA-L31. Gdyby nie to że ma nieoryginalną klapkę to z informacji wynika że telefon jest na gwarancji.
    KarMixx
    Level 8  
    @blahfff jak mam z recovery zrobić ustawienia fabryczne?
    Już tyle różnych prób zrobiłem że się pogubiłem.
    Taśma przycisków jest sprawna 100%
    marcin7904
    Level 27  
    KarMixx wrote:
    jak mam z recovery zrobić ustawienia fabryczne?

KarMixx
    Level 8  
    Zrobiłem te przywrócenie ustawień fabrycznych, powiódł się, ale nadal po tym startuje telefon do logo i włącza się ponownie i tak w kółko aż po kilku razach wywala do erecovery :(
    marcin7904
    Level 27  
    To próbuj mu wrzucić to co podesłałem.
    KarMixx
    Level 8  
    Pobrałem to, wypakowałem i w folderze DLOAD mam 2 foldery - PRA-L31_hw_eu i update_sd.
    Mam to tak zostawić czy zmienić nazwę tych folderów na inną?
    Ps. w update_sd jest plik update.app
    bo czytałem gdzieś że trzeba zmieniać te nazwy na jakieś inne
    marcin7904
    Level 27  
    Na karcie utwórz folder dload i wrzuć do niego tylko update.app
    KarMixx
    Level 8  
    @marcin7904 pobrałem z tego nowszego linku i zainstalowało się powodzeniem lecz teraz mam takie coś przy starcie telefonu....
    marcin7904
    Level 27  
    Wynika z tego że jednak model PRA-LX1
    Pobierz to i zainstaluj tak jak wcześniej Link
    KarMixx
    Level 8  
    Pobrałem to lecz nie da się tego wgrać, cały czas wyskakuje ten ERROR MODE chyba z tamtego systemu co wgrałem.Nie wiem co mam zrobić
    Mzymon
    Level 15  
    Na PM podaj mi IMEI urządzenia. Mam dostęp do bazy producenta (ComPartner). Pobiorę ci odpowiednią paczkę jak będę w pracy. Druga sprawa to recovery. Możliwe, że klawisz głośności jest zwarty w wyświetlaczu i on wprowadza telefon w ten tryb. Spróbuj uruchomić telefon z płytą wiszącą na taśmach. Chodzi o to, żeby sprężyste blaszki kontaktowe nie dotykały folii klawiszy po włączeniu.
    KarMixx
    Level 8  
    Na PM czyli?
    Klawisze na pewno są sprawne, bo reagowały wcześniej poprawnie na przycisk.
    KarMixx
    Level 8  
    Panowie, mam już system pobrany od kolegi @Mzymon który mi podesłał.
    Wgrałem na kartę i nic :( Cały czas wywala ERROR MODE.Próbowałem już wszystkich kombinacji i nic nie pomaga.
    Myślę że poprzedni system co mu wgrałem chyba mu zaszkodził...Co tu robić? Jak wyjść z tego błędu

Dodano po 59 [sekundy]: