Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Man A23-59 Lion''s City G - Pin ZBR

czacha5316 05 Jul 2019 10:54 324 9
Texa Poland
    czacha5316
    Level 8  
    Witam nie wiem czy to ten dział czy inny jak coś to mnie poprawić 😊 A więc tak w temacie potrzebuje Pin do systemu ZBR w autobusie, bo podłączyłem halogeny które nie były na wyposażeniu ale wszystkie kable podłączenia są tylko elektryk mówi że trzeba włączyć tą funkcję w tym systemie ale nikt nie ma PIN-u do tego ,a można jeszcze to po przez komputer mankets ( nie wiem jak się to pisze) ale serwis ktory ten kompiter nie ma juz do niego uprawnień bo stracił licencję i też nic nie da się zrobić. Może ma ktoś taki PIN?
  • Texa Poland
    darfur5
    Level 34  
    Czy to jest jedyny serwis w twojej okolicy? Najlepiej zrobić to programem MANCats ale może inny da radę np. Jaltest.
    Dagomir
    Level 20  
    Korzystam z aktualnego Jaltesta i niestety nie ma funkcji uruchamiania działania dodatkowego oświetlenia. Myślę że tylko MANCats tu pomoże.
  • Texa Poland
    czacha5316
    Level 8  
    Powiem tak ja to chciałem zrobić we własnym zakresie najbliższy serwis Man jest 3 miasta dalej to mi nie dadzą pojechać taki kawał drogi, a ten MANcats to mają obok nas ale mogą robić już tylko diagnostykę a nie mogą wprowadzać zmian już,. I dlatego elektryk u nas powiedział że potrzebuje Pin żeby to zmienić po przez komputer a ktoś miał go u nas ale ze nigdy sie nie przydał to albo go zgubił albo zapomnieli.
    MAN Electronics
    VIP Meritorious for electroda.pl
    A za pomoca jakiego komputera/programu ten elektryk chce to zrobić że potrzebuje pin ?
    czacha5316
    Level 8  
    Nie pytałem powiem szczerze ale powiedział że mi to włączy tylko potrzebuje Pin bo jak się łączy z tym ZBR to żąda PIN.
    dare23
    Level 19  
    MAN Electronics wrote:
    A za pomoca jakiego komputera/programu ten elektryk chce to zrobić że potrzebuje pin ?

Interfejs i oprogramowanie Wabco do ZBR2
    U chińczyków są kalkulatory kodów ale jak z ich działaniem to nie wiem
    MAN Electronics
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Czyli nawet jak włączysz ta funkcje poprzez interfejs wabco w ZBR to nie będzie informacji na serwerze MANa, w przypadkutym naprawy i programowania pojazdu w serwisie usunie sie ta funkcja. Gdy zostanie włączona przez aso mana będzie zapisana na serwerze.
    czacha5316
    Level 8  
    No ale jeśli się usunie funkcja to można ją później włączyć jak już będę miał ten Pin, to już nie będzie problem, bo narazie to nic nie mogę zrobić.
    czacha5316
    Level 8  
    To co da radę jakoś załatwić ten PIN ?