Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theretrymer01 wrote:Pamiętam, że ten temat już był omawiany na forum (szukaj) - warto o tym mówić wyłącznie jako o ciekawostce, bo w praktyce to bez sensu.
arturavs wrote:Żarówka zamiast głośnika
Strumien swiadomosc... wrote:przyłożyłem neodyma do przewodu głośnikowego i przewód zaczoł grać
Quote:Nie dla początkujących, bo nic się z tego nie nauczą.Ale jako projekt edukacyjny dla początkujących może się sprawdzić, tym bardziej że można go złożyć w ciągu około 15min (mnie to tyle zajęło) z podzespołów typu: "przyda_się".
jarek_lnx wrote:Temat rozwiązany.Cytat:
Ale jako projekt edukacyjny dla początkujących może się sprawdzić, tym bardziej że można go złożyć w ciągu około 15min (mnie to tyle zajęło) z podzespołów typu: "przyda_się".
Nie dla początkujących, bo nic się z tego nie nauczą.
Takie układy powstają w głowach średnio zaawansowanych, mają jakiś zasób wiedzy, kojarzą fakty, potrafią stworzyć coś nowego, jeśli się uda to znaczy że myślenie było poprawne, jeśli nie to znaczy że albo wiedza byłą kiepska albo myślenie do kitu. Rozwiązywanie łamigłówek zazwyczaj jest celem samo w sobie, końcowy efekt nie musi być praktyczny.
jarek_lnx wrote:Temat rozwiązany.Cytat:
Ale jako projekt edukacyjny dla początkujących może się sprawdzić, tym bardziej że można go złożyć w ciągu około 15min (mnie to tyle zajęło) z podzespołów typu: "przyda_się".
Nie dla początkujących, bo nic się z tego nie nauczą.
Takie układy powstają w głowach średnio zaawansowanych, mają jakiś zasób wiedzy, kojarzą fakty, potrafią stworzyć coś nowego, jeśli się uda to znaczy że myślenie było poprawne, jeśli nie to znaczy że albo wiedza byłą kiepska albo myślenie do kitu. Rozwiązywanie łamigłówek zazwyczaj jest celem samo w sobie, końcowy efekt nie musi być praktyczny.
arturavs wrote:Działa, ale rewelacji nie ma.