Na przestrzeni lat uzbierałem dwie wkrętarki Einhell 18V (identyczne), które są w pełni sprawne, jednak ich akumulatory już się skończyły. Chciałbym dobrać sobie zasilacz do pracy na kablu, jak zorientowałem się w temacie jest szansa, że wystarczy jakiś zasilacz z laptopa 18.5-19V o wyższej mocy (min 100W). Najpierw chciałbym zmierzyć jaki w ogóle prąd pobiera wkrętarka, jednak dysponuję jedynie dwoma zwykłymi multimetrami z zakresem pomiaru prądu do 20A. I tutaj pojawia się pytanie, jako iż z tego co się zorientowałem taka wkrętarka ma szansę pobrać nawet 50A, to czy jeśli podepnę to wszystko pod miernik na max 2-3 sekundy czy jest duża szansa, że uszkodzę miernik lub spalę przewody pomiarowe? Mogę zrobić grubsze kable pomiarowe jeśli jest duże ryzyko, a że nigdy takich większych prądów nie mierzyłem, nie mam nawet pojęcia czy taki miernik ma szansę pokazać w razie czego powyżej 20A i czy taki pomiar będzie dla niego bezpieczny. Jeśli nie, to czy można to jakimś innym, tanim sposobem sprawdzić?