logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AC PS-02 lub 04 Uszkodzony czujnik ciśnienia/podciśnienia, nieprawdziwe odczyty.

Cipun1 10 Lip 2019 13:52 12105 12
REKLAMA
  • #1 18053769
    Cipun1
    Poziom 12  
    Ocena: 45
    Uszkodzony czujnik ciśnienia/podciśnienia - podaje nieprawdziwe odczyty.
    Ktoś próbował to naprawiać?
    Ja wypłukałem na ile się dało czujniki (strzykawka z benzyną) ale efekt nadal żaden.
    Rozważam zakup nowego czujnika i wymianę na płytce.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 18063646
    psooya
    Poziom 38  
    Ocena: 573
    Tak naprawiam, MPXHZ6400A z kraju miski ryżu i masz naprawione.

Dodano po 4 [minuty]:

Nie lepiej kupić czujnik AC ? Po co kombinować skoro cena taka sama. Na LPG forum kupisz taniej jakąś używkę, ja kupuje części i wymieniam. Mam kilka sprawnych po naprawie.
  • REKLAMA
  • #5 18066494
    maiami
    Poziom 23  
    Ocena: 67
    psooya napisał:
    Na LPG forum kupisz taniej jakąś używkę

to po co kupować używkę skoro zaraz i tak się zepsuje ?
  • REKLAMA
  • #9 18073134
    maiami
    Poziom 23  
    psooya napisał:
    Kupilem od chłopa z oferty sprzedam na lpg forum

czyli udało się kupić jedną szt, nie ma pewności że kolejnego kupisz w takich pieniądzach. Tak czy siak lepiej kupić nowy czujnik zawsze jest na niego 2 lata gwarancji.
  • #11 18088989
    Cipun1
    Poziom 12  
    Ocena: 45
    Nie chodzi o to czy można i co trzeba kupić żeby auto chodziło na gazie. Jeżeli mam kupować używkę za 50-60 pln to kupię nowy i po temacie, ale... Jeśli sama część (czujniczek) miałby kosztować 5-10 pln to warto się pobawić.
  • #13 18092264
    maiami
    Poziom 23  
    psooya napisał:
    po regeneracji

kto je regeneruje producent?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z uszkodzonym czujnikiem ciśnienia/podciśnienia, który podaje nieprawdziwe odczyty. Po próbie czyszczenia czujnika za pomocą benzyny, rozważa zakup nowego czujnika. W odpowiedziach sugerowane są różne opcje: zakup nowego czujnika AC, regeneracja czujników, a także poszukiwanie używanych części na forach LPG. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami, wskazując na różnice w cenach i gwarancjach, a także na dostępność części. Wskazano model MPXHZ6400A jako alternatywę do naprawy. Wiele osób podkreśla, że nowy czujnik z gwarancją jest lepszym wyborem niż używany, który może szybko się zepsuć.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA