Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Audi delta (szeroki panel) - brak dzwięku

15 Sep 2005 18:30 1283 2
  • Level 24  
    Witam,
    Mam problem z radioodtwarzaczem Audi Delta (Blaupunkt).
    Opis usterki :
    Tuner :
    Stroi bez problemu lecz brak dzwięku na wyjściach (2x20W).
    Do scalaka TEA6321T(przełącznik i regulator sygnału) sygnał audio dochodzi i dalej już nie ma .
    Końcówka mocy OK.
    Odtwarzacz kaset :
    Po załadowaniu kasety na chwilę silnik zakręci i kaseta stoi jakby na pauzie, na wyświetlaczu napis TAPE.
    Działa tylko funkcja łądowania i eject.

    Myślałem że może zawartość pamięci procesora się wysypała ale po podstawieniu innej efekt jest taki sam.
    Może radio uruchamia się prawidłowo po zamontowaniu w samochodzie???

    Do czego służa sygnały na górnym złączu:
    REM-C , CLOCK, KLIMA,DATA,ENA, AF-C
    [Szkolenie 22.06.2021, g.9.30] Zabezpieczenia Internetu Rzeczy (IoT) programowe i sprzętowe. Zarejestruj się za darmo
  • Level 10  
    Witam.

    Mam podobny problem. Przez pomyłkę na wyjścia z radyjka poszło 12V, źle kostkę włożyłem:cry:. Radyjko załącza się, świeci i nic poza tym. Możecie mi powiedzieć co mogło się zepsuć. Sądzę że końcówka mocy, jeśli tak to jaka tam jest? Radyjko to Clarion PU-1573A.

    A i jeśli ktoś miałby schemat tego radyjka byłbym wdzięczny gdyby mi podesłał.
  • Car audio specialist
    Nie mieszajcie postów. W Audi sprawdź tel mute od złącza po sam procesor.