Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Blaupunkt 43-1370 - brak obrazu dla kanałów TVP

flaber14 16 Jul 2019 19:57 915 5
  • #1
    flaber14
    Level 9  
    Dzień dobry

    taki mi problem pojawił się wczoraj. Dla modelu telewizora Blupunkt nie mam obrazu dla wszystkich kanałów pod marką TVP. mówiąc dokładniej po wybraniu kanału np. TVP1HD pojawia się dolny pasek informacyjny +obraz + dźwięk po czym po kilku sekundach obraz znika a dźwięk pozostaje. Na reszcie kanałów jest OK.
    Jest to o tyle dziwne że kilka dni temu zamontowałem nowa antenę tzw siatkowa, ustawiłem na nadajnik i z niej jest rozprowadzony sygnał na dwa TV. Na drugim TV jest wszystko OK. Baa nawet tego Blaupunkta podpiąłem pod ten drugi kabel antenowy i jest to samo. Przywróciłem ustawienia fabryczne i też nie pomogło.

    Czy pozostaje tylko wizyta w serwisie? jest to o tyle dziwne że nie odbierają tyko kanały TVP :(
  • #2
    LeDy
    Level 43  
    Te tzw. kanały TVP to określony MUX. Konkretniej skąd , nadajnik itd.
  • #3
    flaber14
    Level 9  
    jeśli chodzi o kanały to wszystkie pod batutą TVP, powtarzam wszystkie. Jeśli chodzi o nadajnik to jest to Krzemieniucha kolo Suwałk.

    Nie czepiałbym się ale z tej samej anteny na jednym TV jest OK a na drugim już nie. Jedyna różnica jest taka ze tam gdzie kanały wszystkie odbierają dobrze to li TVP otwiera listę z programami, czyli wciskając 1 na pilocie mam TVP1HD i tak dalej. Za to na telewizorze gdzie ginie po chwili obraz kanały TVP są na końcu listy.
  • #4
    jozgo
    Level 40  
    flaber14 wrote:
    nie odbierają tyko kanały TVP

    Zwolennicy PO czy co?
  • #5
    flaber14
    Level 9  
    Witam

    nie wiem co się stało ale teraz kanały odbierają OK. Na prawdę nie mam pojęcia nic nie robiłem. 2-3 dni było na jednym z TV takie anomalie teraz jest OK. Także temat do zamknięcia bo nie da się tego wytłumaczyć w logiczny sposób :D
  • #6
    flaber14
    Level 9  
    Witam

    nie wiem co się stało ale teraz kanały odbierają OK. Na prawdę nie mam pojęcia nic nie robiłem. 2-3 dni było na jednym z TV takie anomalie teraz jest OK. Także temat do zamknięcia bo nie da się tego wytłumaczyć w logiczny sposób :D

    Dodano po 1 [minuty]:

    problem sam się na prawił po paru dniach...