Witam,
Posiadam Opla merivę z 2003r. 1.6 16V od tygodnia borykam się z następującym problemem:
Auto nie chce odpalać po dłuższym postoju (po nocy). Jak już jakimś cudem odpali, to później do końca dnia nie ma problemu.
Dzisiaj męczę się już 5 godzin i brak mi już pomysłu stąd ten post.
Problemem jest to, że pompa paliwa nie dostaje prądu i się nie uruchamia.
Pompa wymontowana, sprawdzona, sprawna i zamontowana z powrotem.
W gnieździe przekaźników masa na pin 85 z komputera dochodzi podczas kręcenia rozrusznikiem. Stały plus z akumulatora na pin 30 jest.
Problemem jest to, że podczas kręcenia rozrusznikiem nie dochodzi plus na pin 86.
Bezpieczniki sprawdzone, dobre.
Posiadam schemat, ale nie bardzo mogę rozszyfrować jaka jest droga "plusa" do pinu 86 podczas kręcenia rozrusznikiem.
Dodam jeszcze, że baterie w kluczyku wymienione i nic nie wskazuje na błąd immo.
Po zmostkowaniu pinu 86 z 87 popma oczywiście się nie włącza, bo do pinu 86 nie dochodzi prąd.
Po zmostkowaniu pinu 30 z 87 pompa działa...
Brak mi już pomysłu, może ktoś pomoże, co jeszcze mogę sprawdzić.
Czy na zasilanie pinu 86 ma też wpływ komputer?
A ha po podłączeniu OBDII wyskakuje błąd P1230. Błąd - niska prędkość pompy paliwa.
Posiadam Opla merivę z 2003r. 1.6 16V od tygodnia borykam się z następującym problemem:
Auto nie chce odpalać po dłuższym postoju (po nocy). Jak już jakimś cudem odpali, to później do końca dnia nie ma problemu.
Dzisiaj męczę się już 5 godzin i brak mi już pomysłu stąd ten post.
Problemem jest to, że pompa paliwa nie dostaje prądu i się nie uruchamia.
Pompa wymontowana, sprawdzona, sprawna i zamontowana z powrotem.
W gnieździe przekaźników masa na pin 85 z komputera dochodzi podczas kręcenia rozrusznikiem. Stały plus z akumulatora na pin 30 jest.
Problemem jest to, że podczas kręcenia rozrusznikiem nie dochodzi plus na pin 86.
Bezpieczniki sprawdzone, dobre.
Posiadam schemat, ale nie bardzo mogę rozszyfrować jaka jest droga "plusa" do pinu 86 podczas kręcenia rozrusznikiem.
Dodam jeszcze, że baterie w kluczyku wymienione i nic nie wskazuje na błąd immo.
Po zmostkowaniu pinu 86 z 87 popma oczywiście się nie włącza, bo do pinu 86 nie dochodzi prąd.
Po zmostkowaniu pinu 30 z 87 pompa działa...
Brak mi już pomysłu, może ktoś pomoże, co jeszcze mogę sprawdzić.
Czy na zasilanie pinu 86 ma też wpływ komputer?
A ha po podłączeniu OBDII wyskakuje błąd P1230. Błąd - niska prędkość pompy paliwa.