Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

VW Passat B5 '97 - Zablokowane drzwi pasażera

Tenshee 23 Jul 2019 23:48 6630 7
    Tenshee
    Level 2  
    Witam, posiadam samochód Passat b5 rocznik 1997. Tak jak w temacie drzwi nie chcą się otworzyć ani od zewnątrz ani od wewnątrz w prawych tylnich drzwiach, z początku otwierały się tylko od wewnątrz ponieważ była założona blokada przed dziećmi, po przekreceniu tej blokady drzwi nie chcą się otwierać już w ogóle, poradzicie co mam zrobić?
    piterek-23
    Level 33  
    Blokada działa tak, że dziecko nie otworzy drzwi od wewnątrz, a nie ja piszesz od zewnątrz - dziecko nie otworzy samo drzwi jadąc samochodem.
    Ty zaś miałeś awarię klamki, zamka, albo coś jeszcze i wystarczyło zdjąć tapicerkę, zobaczyć co się dzieje i naprawić to Ty zablokowałeś sobie całkiem drzwi ;)
    Tenshee
    Level 2  
    Toć napisałem że działało tylko od wewnątrz
    piterek-23
    Level 33  
    Blokada "dziecko" = drzwi można otworzyć od zewnątrz, drzwi nie można otworzyć od wewnątrz.

EDYTA
    Może TAKIM sposobem się uda? ;)
    Tenshee
    Level 2  
    Tak miałem, co mam ci na to poradzić? Drzwi otwierały się tylko od wewnątrz, a po przekreceniu nie otwierają się w ogóle 🤨

Dodano po 10 [minuty]:

Dobra już rozumiem, miałem jakąś awarię od strony zewnętrznej, po przekreceniu założyłem blokadę od strony wewnętrznej, ale i tak nie zmienia faktu co z moim pytaniem co mógłbym zrobić w tej sprawie 🤔
    Tenshee
    Level 2  
    Dziękuję za pomoc, sproboje
    Haj_dek
    Level 11  
    Sprawdź linke od klamki zewnęcznej, możliwe że spadła linka. Żeby otworzyć zablokowane drzwi w przypadku gdy spadła linka trzeba zdjąć tapicerkę od wewnątrz i pociągnąć za cięgno klamki zewnetrznej przy kasecie.
    VW Passat B5 '97 - Zablokowane drzwi pasażera