Witam, w ostatnim czasie przywracałem do używalności magnetofon lampowy ZK 120. Przez ten magnetofon zakochałem się w lampowym brzmieniu i zapragnąłem zbudować wzmacniacz lampowy. Źródłem dźwięku dla wzmacniacza miał by być głównie telefon , a głośnikami z którymi miał by grać były by Mildton 80W. Nie potrzebuję ogromnej mocy, bo jak będę chciał słuchać głośno to podłącze je do wzmacniacza UNITRA WS 418. Testowo podpiąłem jedną z kolumn właśnie do ZK 120 , którego moc wyjściowa to 1,5W a jako źródło do tego właśnie magnetofonu podpiąłem telefon i taki zestaw zagrał okej. Co prawda mogło by grać ciutkę mocniej , więc myślę o czymś minimum 2W. Na pewno będą w tym temacie głosy że jest mnóstwo takich projektów w internecie... Ale ja przeczytałem mnóstwo takich projektów ale brakuje tam opinii, opisu elementów i konkretnych kosztów. Jeśli ktoś zna jakiś dobry , przetestowany schemat jest w stanie podać mi jakie są tam potrzebne części i ile to może kosztować albo zna jakąś stronę z dobrym projektem i opisem BARDZO PROSZĘ O POMOC W TYM PROJEKCIE. Z góry dziękuję.