Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Laguna 2 1,9DCI 2006 - Nie odpala gdy ciepły, świeci immo

maniek-115 31 Jul 2019 19:27 765 8
    maniek-115
    Level 9  
    witam wszystkich proszę o pomoc mam problem z laguna 2 1,9dci 130km z 2006r gdy jest zimna wszystko ok pali na dotyk ma moc nie dymi ale gdy tylko pojeżdżę i rozgrzeje silnik i ja zagaszę i chce ponownie zapalić to silnik kreci jak głupi ale nieodpala wyskakuje tzw.lampa Aladyna czyli sprawć ciśnienie oleju i dodatkowo immo swieci podejrzewam że immo niepozwala go odpalić w czym może być problem wymieniłem wcześniej czujnik ciśnienia oleju i czujnik polożenia wału oczywiście to niepomogło ,wróce do tego immo jak zimny kontrolka gasnie jak gorący swieci się czy można go ominąć lub naprawić czy jest od niego jakiś przekaźnik.
  • Helpful post
    piotrekwoj1
    Level 41  
    Ominąć można, naprawić też, przekaźnika nie ma.
    maniek-115
    Level 9  
    po podłączeniu kompa błedów brak jest tylko jeden błąd od egr bo był wymieniany na nowy i trzeba mu wgrac clipa z ustawieniami początkowymi wracając do tematu mysle nad tym czy sterownik widzi silnik morze tu jest problem
    piotrekwoj1
    Level 41  
    maniek-115 wrote:
    czy sterownik widzi silnik

Rozwiń swoją myśl?
    maniek-115
    Level 9  
    dziś podłączyłem jeszcze raz kompa brak błedów ale na kompie z opragromowaniem renault wyskoczyło że sterownik nie widzi silnika po rozgrzaniu silnika sterownik dostaje swira i cos najprawdopodobniej nie styka lub cos się dzieje na kablach .poszukam sterownika na allegro i spróbuje go podmienić i zobaczymy .
    maniek-115
    Level 9  
    kable panowie ugniły w wiązce aż 5 sztuk wymienione naprawione.
    maniek-115
    Level 9  
    w wiązce od sterownika do silnika jeden od czujnika temperatury chłodziwa drugi od czujnika położenia wału i jeszcze trzy nie pamietam od czego wszystkie w jednym miejscu ko siebie lekcja na przyszlosść dbać o kable żeby nikapało na nich i z dala od czegos gorącego