Nie chcę projektować/wykonywać samodzielnie transformatora, nie mam doświadczenia. Wolę kupić coś gotowego.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereQuote:How does the amplifier sound, Excellent IMO. It has some of the strongest, cleanest bass of any amplifier I have ever heard. It should because typical response puts the -3 dB point below 10 Hz. The midrange and top end are equally clean. The amplifiers are quiet as well. Typical signal to noise is better than -90 dB (wide band, input shorted). A recent professional review of a pair of the assembled amplifiers confirmed these observations. As a DIY project it still offers some areas for adjustment. Capacitor brands, resistor brands and driver tubes all highly influence the sound and can be tailored to your tastes.
aj123 wrote:I w zasadzie co daje zmiana prądu płynącego przez stabilizatory? (mówię o tym przełączniku). W tym układzie wynosi on 180mA lub 90mA. To jakaś "regulacja mocy"?
xpira wrote:Na tym schemacie są błędy w postaci braku kondensatora na wejściu rezystory na siatkach pierwszych powinny mieć wartość 1M om
aj123 wrote:Jest stosunkowo prosty, to przede wszystkim.
Powiesz coś więcej nt. tego biasu?
aj123 wrote:No to tak;
1. Co właściwie zmieniłbyś w tym zasilaczu? Poza pozbyciem się tej duodiody.
2. Do czego właściwie jest ten potencjometr 10k w zasilaczu?
3. Ten rezystor biasowy ma 11.2R? Są takie w ogóle?Najbliższy dostępny to 11R, mogę pominąć te 0,2R?
4. No i trzebaby tu wstawić korektor. Jak rozumiem, pomiędzy pierwszą a drugą lampe?
aj123 wrote:A nie dałoby się tych pierwszych dwóch stopni zrobić np na ECL86? Chodzi o to, że w jednej bańce mam triode i pentode.
aj123 wrote:A nie dałoby się tych pierwszych dwóch stopni zrobić np na ECL86? Chodzi o to, że w jednej bańce mam triode i pentode.