logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Złamane drzwi przesuwne z płyty. Pękły mi po jednej stronie.

Malowany85 04 Sie 2019 10:51 594 5
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 18096095
    krzysiozak
    Poziom 40  
    Ocena: 1145
    Jakie były okoliczności, pęknięcia. Może w ramach gwarancji zwrócić się do producenta. Miałem przypadek pęknięcia w szafce. Szyba wyleciała podczas normalnego używania. Producent przysłał mi nową bezpłatnie. odebrałem ją w sklepie gdzie kupowałem. Montaż był samodzielny.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 18096120
    krzysiozak
    Poziom 40  
    Ocena: 1145
    krzysiozak napisał:
    Jakie były okoliczności, pęknięcia. Może w ramach gwarancji zwrócić się do producenta. Miałem przypadek pęknięcia w szafce. Szyba wyleciała podczas normalnego używania. Producent przysłał mi nową bezpłatnie. odebrałem ją w sklepie gdzie kupowałem. Montaż był samodzielny.

Malowany85 napisał:
    Zwrucic sie nie da gwarancja nie obejmuje a pozatym lerzaly kolo miesiaca i tak ulegly uszkodzeniu ale ok dzieki za podpowiec

Napisałem że nie zwrócić towar, tylko zwrócić się do producenta w ramach gwarancji. Jeśli nie pomoże na gwarancji to jest zobowiązany pomóc za opłatą po gwarancji. Pod warunkiem że koszty takiego działania będą niższe niż zakup nowego przedmiotu. Wklej zdjęcia, może ktoś posiada taki przedmiot z inną usterką i za opłatą wymienisz uszkodzony element na dobry, jeśli się da.
    Nie takie przedmioty na elektrodzie naprawialiśmy. A gwarancja trwa dwa lata od momentu zakupu.
  • REKLAMA
  • #5 18096136
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6550
    krzysiozak napisał:
    ... A gwarancja trwa dwa lata od momentu zakupu.

Gwarancja trwa tyle ile określono w jej warunkach. Może jej nie być wcale. Nie jest obowiązkowa. Gwarancję wydaje i realizuje gwarant (najczęściej producent lub jego autoryzowany serwis). 2 lata to trwa rękojmia którą realizuje tylko i wyłącznie sprzedawca a nie producent czy inny podmiot wskazany w gwarancji. Warunki gwarancji są określone w niej i mogą być dowolne. Warunki rękojmi są określone w prawie polskim i w przeciwieństwie do gwarancji nie zależą od gwaranta (najczęściej producenta). To tak gwoli wyjaśnienia.

krzysiozak napisał:
    ...
    Trzeba podpowiedzieć pierwszakowi żeby włączył sprawdzanie pisowni w przeglądarce. Nie zna podstaw.

krzysiozak napisał:
    ... Jeśli nie pomorze ...

No niestety. Sprawdzanie pisowni "nie zauważyło", że w tym zdaniu nie chodzi o region nadmorski tylko o wyraz pochodzący od słowa pomoc i powinien być napisany przez ż. Czerwony wężyk nie pojawił się i wygląda głupio. Powinno być Jeśli nie pomoże :lol: :shii:
    O gwaranci zamiast gwarancji nie wspominam, bo słownik posiada w zasobie słowo gwaranci (l.mn. od określenia: gwarant). Czerwony wężyk nie pojawił się.
  • #6 18096884
    398216 Usunięty
    Poziom 43  
    Ocena: 9233
    Słownik słownikiem, ale wypadałoby czytać co się napisało - najlepiej przed wysłaniem.
    Mnie również słownik pokazuje błędy, ale nie jest to powód by na ślepo mu wierzyć.

Autor podał informację, ale niepełną i niejednoznaczną:
    Malowany85 napisał:
    Kupiłem drzwi przesuwne z płyty meblowej, z trzema szybkami, i pękły mi po jednej stronie, da się to jakoś naprawić.

Na dobrą sprawę nie wiadomo czy pękły szybki po jednej stronie, czy płyta meblowa z której są zrobione drzwi. I co my możemy Mu pomóc? Nawet nie wiadomo jakie jest to pęknięcie, nie wiemy jak poważne - może wystarczy ścisnąć jakimś ściskiem stolarskim, po uprzednim wkropleniu kleju do drewna, może wystarczy wymienić szybkę...? A może po prostu zamówić u producenta takie same drzwi...
    Nawet zdjęcia nie ma.
    Są natomiast dywagacje na temat pisowni... Może chociaż one przyczynią się do poprawienia pisowni w postach na forum. Przynajmniej tyle pożytku by z tego było...
REKLAMA