logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Co zrobić z listwą znalezioną pod oknami PCV i czy powinna zostać przy montażu?

Robot17 04 Sie 2019 20:32 4500 6
REKLAMA
  • #1 18097114
    Robot17
    Poziom 12  
    Ocena: 177
    Witam wszystkich mam pytanie otóż zamówiłem okna PCV i pod spodem jest listwa, wyczytałem że to listwa pod parapetowa pytanie czy powinna pozostać przy montażu i czy w środku tej listwy są kanałki czy powinno się tam dać, wpuścić piankę montażową czy zostawić puste kanałki w tej listwie. Dzięki...

Co zrobić z listwą znalezioną pod oknami PCV i czy powinna zostać przy montażu? Co zrobić z listwą znalezioną pod oknami PCV i czy powinna zostać przy montażu?
  • REKLAMA
  • #2 18097126
    palmus
    Poziom 34  
    Ocena: 742
    Zostawić i zamontować parapety.
  • REKLAMA
  • #3 18097169
    Robot17
    Poziom 12  
    palmus, bardzo dziękuje za odpowiedź na pewno listwa pozostanie tak jak radzisz, pytanie jeszcze było co z kanałkami w tej listwie, czy nie lepsza byłaby izolacja gdyby w te kanałki wysycił piane...
  • REKLAMA
  • #4 18097338
    balonika3
    Poziom 43  
    Ocena: 3665
    Zostaw puste.
  • #5 18097671
    r103
    Poziom 37  
    Ocena: 937
    Listwa ta wymusza w miarę prawidłowy montaż parapetów - tak że jak najbardziej ją powinno się używać przy montażu okien /wykonawcy często ją usuwają bo im np wygodniej/
    O co chodzi:
    Co zrobić z listwą znalezioną pod oknami PCV i czy powinna zostać przy montażu?

Cie choroba znowu mi siem dostanie za reklamę :-(
  • #6 18097683
    palmus
    Poziom 34  
    Ocena: 742
    balonika3 napisał:
    Zostaw puste.

Oczywiście, że nie ma zakazu wypełniania ich pianką, ale i tak przy montażu parapetów wszędzie idzie piana.Moim zdaniem hipotetyczny mostek cieplny jest tu bez znaczenia.
  • REKLAMA
  • #7 18098999
    Robot17
    Poziom 12  
    OCH bardzo dzięki,co do kanałków w listwie pozostawiłem puste okno wstawione.......

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zadał pytanie dotyczące listwy pod parapetową znalezionej pod oknami PCV, zastanawiając się, czy powinna pozostać przy montażu oraz co zrobić z kanałkami w tej listwie. Odpowiedzi sugerują, że listwa powinna zostać zamontowana, ponieważ wspomaga prawidłowy montaż parapetów. W kwestii kanałków, niektórzy użytkownicy zalecają pozostawienie ich pustych, podczas gdy inni sugerują, że nie ma przeciwwskazań do wypełnienia ich pianką montażową. Ostatecznie autor zdecydował się na pozostawienie kanałków pustych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA