Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kamera IP Wi-Fi 360 Home Secure w Windows

AJOT74 04 Aug 2019 22:02 13122 18
Optex
    AJOT74
    Level 10  
    A więc mam taki problem, kupiłem sobie tą kamerkę: Kamera IP Wi-Fi 360 Home Secure ([url=]https://www.hykker.com/sprzet-rtv/domowa-kamera-ip-360-home-secure/[/url]), po otwarciu pudełka zgodnie z instrukcją nie znalazłem nic na temat możliwości podglądu obrazu na komputerze z Windows, rozpocząłem poszukiwania w necie, doczytałem się, że niema takiej opcji.
    Nie dało mi to spokoju, zauważyłem jednak na spocie, że widzę tą kamerkę a ona wskazuje mi stronę z IP do otwarcia, otwarłem, niestety padł komunikat, że mam zbyt nową wersję przeglądarki. Używam EDGE, ale jak wiadomo w Windows 10 można znaleźć IE 11.
    Po otwarciu linku w tej przeglądarce system sobie zainstalował NETSurveillance WEB i ładnie poprosił o login i hasło, straciłem cały dzień na to, aby odkryć login i hasło, podaję info dla innych Login to po prostu "Admin", hasło jest puste lub takie jakie ustawiliśmy na smartfonie.
    Kamera IP Wi-Fi 360 Home Secure w Windows
    Pomyślałem, że może i w takim razie istnieje zwykła aplikacja która obsłuży tą kamerę, znalazłem kilkanaście, niestety żaden mi nie zadziałał.
    Może zna ktoś taką aplikację która współpracuje z w/w parametrami?
  • Optex
    sosarek

Level 43  
  • Optex
    AJOT74
    Level 10  
    Opis działania apki na androida, to mam -piszę o tym w poście, w paru innych opisach znalazłem informację, że na komputerze nie da się zobaczyć podglądu. Udało mi się na podstawie adresu IP i kombinacji opisanej w pierwszym poście. Teraz szukam aplikacji dla Windowsa a nie Androida.
    AJOT74
    Level 10  
    Opis działania apki na androida, to mam -piszę o tym w poście, w paru innych opisach znalazłem informację, że na komputerze nie da się zobaczyć podglądu. Udało mi się na podstawie adresu IP i kombinacji opisanej w pierwszym poście. Teraz szukam aplikacji dla Windowsa a nie Androida.

Dodano po 10 [godziny] 23 [minuty]:

A więc po paru dniach poszukiwań znalazłem tą stronę:
    Link
    Pobrałem z niej:
    "Program VMS_112015 dla komputerów z systemem Windows"
    Uruchomiłem, skonfigurowałem i w końcu zobaczyłem, że wszystko mi działa.
    Aktualnie mam dostęp do kamerki z poziomu Windowsa a wszystkim opiniodawcą mówiącym o tym, że niema możliwości obsługi kamerki z poziomu Windowsa gratuluję braku cierpliwości i wprowadzaniu klientów w błąd.
    hurmsf
    Level 1  
    Witam,
    A czy z poziomu przeglądarki lub VMS można zmienić kierunek obrotu bo działa mi odwrotnie?
    W appce na androida jest taka opcja.
    AJOT74
    Level 10  
    Aktualnie tworzę witrynę w tym temacie, nie wiem czy admin za ten wpis mnie nie zablokuję bo zareklamuję tutaj moja stronę, gdyby tak było to proszę wpisać w przeglądarkę "polstronki", więcej informacji na temat działania opisanej kamery na mojej stronie:
    https://www.polstronki.pl/Sztory.php?T=Hykker
    3C3C3C
    Level 10  
    Cześć.
    Jak tę Hykker podłączyć, bo już nie ma siły - pewnie coś źle albo wcale wykonuję ...
    Włączona krzyczy że oczekuje na konfigurację - nie widać jej w routrze (UPC Connect Box, inne urządzenia kompy dwa plus dwa fony widzi jak trzeba).

Bardzo prosze krok po kroku od wyjęcia kamerki z pudła pliss ...

Mam zainstalowane to, co podpowiadałeś na forum:
    "Program VMS_112015 dla komputerów z systemem Windows"

Pozdrawiam.

p.s.
    Ten CMS zainstalowany
    AJOT74
    Level 10  
    Pierwsze uruchomienie następuje z smartfona, inaczej do tej pory mi się nie udało.
    Greg01pl
    Level 13  
    Dzięki za podrzucenie tego err.html ;)
    Znalazłem takie coś dla zainteresowanych:
    https://gist.github.com/gabonator/3d2bc36e9eb62c52742d45113126c1ba
    I już mam podgląd z linuxa na kamerkę.

Ot wystarczy użyć:
    rtsp://192.168.X.X:554/user=admin&password=*****&channel=&stream=.sdp?real_stream--rtp-caching=100
    (podstawiamy właściwe ip i hasło) i mamy podgląd z kamerki

jeśli chcemy zrobić "snapszota" to wystarczy:
    http://192.168.X.X/webcapture.jpg?user=admin&password=*****&command=snap&channel=1
    (podstawiamy właściwe ip i hasło) i mamy "zdjęcie:

Pozdrawiam ;)

EDIT:
    Podejrzewam, że można ją uruchomić grzebiąc przez telnet w konfiguracji ale że jutro zaczynam nową pracę to pobawię się dopiero na weekendzie ;)

EDIT2:
    Jakby ktoś z kolegów miał pomysł jak toto odpalić na Smart TV (nie Android TV) to z góry dzięki -> póki co wydaje mi się, że bez jakiegoś serwera który by mi to "przetłumaczył" z rtsp chyba sie nie obejdzie...
    XdxdxdxdXdxdxdxdxdXd
    Level 2  
    Mam pobrane to vms ale nie umiem jej skonfigurować, czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak to zrobić?? PLZZ

Dodano po 3 [minuty]:

ewentualnie mozna tez na komputer pobrac blue stack i w blue stacku pobrac ta samą aplikację co na telefon, ale niestety mój komputer jest za słaby na blue stacka, ale wy mozecie sprobowac

Jeżeli komuś pomogłem to mi napisz :D
    AJOT74
    Level 10  
    BLUE STACK nie rozwiąże problemu kilku kamer na jednym obrazie choćby byłby to jakiś super wypas z I7 i 16 GB ramu.
    XdxdxdxdXdxdxdxdxdXd
    Level 2  
    ale jedna napewno
    AJOT74
    Level 10  
    Z pierwszym uruchomieniem kamery apka też daje radę?
    artaa
    Level 43  
    TAK. Mam 2 kamery podpięte do Hykera i jedną do XMEye.
    Do XMEye nawet szybciej się konfiguruje i szybciej się łączy.

XMEye ma fajną opcję restartu kamery w About, a nie tak jak Hyker resetu do fabrycznych.

Kamera IP Wi-Fi 360 Home Secure w Windows Kamera IP Wi-Fi 360 Home Secure w Windows

Ale dziś sprawdzę czy w app Hykera ta opcja rzeczywiście robi reset czy może to samo co firmowa, tylko źle przetłumaczone.

Szkoda że nie ma opcji wymuszenia trybu Nocnego z IR (czarno biały).
    AJOT74
    Level 10  
    Nie chodzi mi o reset za pomocą apki.
    Chodzi mi o to czy apka zobaczy kamerkę po resecie kamerki za pomocą szpileczki.
    artaa
    Level 43  
    TAK, ta 3 kamera po wyjęciu z pudełka była tylko podłączana do XMEye.

Ale zaraz sprawdzę ponownie.

Dodano po 11 [minuty]:

Bez problemowo, po resecie robisz :
    + WiFi config i znajduje (duużo szybciej niż Hykker)