Dobrze wiedzieć że Philips to nie już ten dawny i może dla tego teraz tyle drobnicy elektronicznej robi by zapchać rynek... Udziały nie udziały ale zawsze coś się zmieni bo wpływ jednej osoby w firmie czasem potrafi namieszać... To ja tak myślę i to tylko moje zdanie...
Chcę wybrać któryś z tych telewizorów LG 50UK6500 lub LG 50UK6300 tylko nie wiem który jest nowszy i lepszy. A pilot Magic będzie obsługiwał oba modele tak?
Mi się wydaje że słabszy parametrami i starszy jest model 50UK6300 ale mogę się mylić, sugeruję się tylko jego ceną...
Nie wiem dokładnie jak jest w Philipsie mówię co słyszę odczytam i zobaczę w necie ale też takie odnoszę wrażenie...
No właśnie byłem już oglądać ten model w sklepie tylko że dostawę mają raz w tygodniu i nie bardzo mi to pasuje. W internecie kupię znacznie taniej..
Oczywiście że pilocik dokupię. A matryca jest lepsza i bardziej "czarna" VA?
Jak obiecałem tak robię.
Po ponad tygodniowym użytkowaniu TV LG model 50UK6500 śmiało stwierdzam że to był strzał w 10 Jestem bardzo zadowolony.
Ale też chcę podzielić się odczuciami jakie odniosłem w trakcie użytkowania.
1. Paranoją jest pilot Magic kupiłem ten w kształcie "łeski" ale większy (nawet o nim jest wspomniane w instrukcji TV ) Byłem przekonamy że będzie działał ale w momencie parowania z tv mam komunikat na ekranie że nie współpracuje TV z tym modelem pilota. Trochę to dziwne bo w instrukcji jest dokładnie ten podany bo jak byłby inny kupiłbym inny ale cóż. Ogólnie działa jako drugi zastępczy ale mi się wydaje że nie współpracuje w funkcjach internetowych, nie działa rolka i przyciski nawigacyjne i kilka innych... Może to trzeba w ustawieniach TV zrobić ale jeszcze do tego nie doszedłem.
2. Oryginalny pilot jest ogólnie super mały poręczny dobrze w dłoni się mieści ale za cholerę nie jest ergonomiczny. Trochę zajmie obsługa odbiornika bez patrzenia na pilot co chce się włączyć by się nie pomylić szczególnie w przeglądarce.
3. Internet po WIFI śmiga dobrze i płynnie.
4. Jak dla mnie kolory są extra i takie jakich oczekiwałem czerń to czerń czy w dzień czy w nocy Użytkuję TV na ustawieniach standardowych w trybie ECO co mi odpowiada ze względu jeszcze na zużycie prądu bo jak pisałem wcześniej TV chodzi często już od 7 rano do 20 bez wyłączania 4. Dźwięk jak na tv jest bardzo dobry i donośny w normalnym użytkowaniu nie przekraczam poziomu 10-12 bo już jest za głośno i podczas np. rozmowy przeszkadza. W sprawdzeniu na kanale muzycznym dojechałem do około 35-40 i było już wystarczająco głośno jak z micro wieży o kiepskich parametrach ale sam dźwięk jak ba tv dobry nawet jakieś tam basy są hehe.
5. Kąty widzenia. Nie wiem gdzie ktoś wyczytał że już z pozycji lekkiego odchylenia jakość obrazu się zmniejsza.. Z każdej strony jest tak samo.
6. Jakoś wykonania. Co u mnie jest na plus. Tylna ścianka z blachy i ramka przednia również ale mogłaby być z grubszego materiału bo wycięcia na rogach i łączenie z matrycą przypomina mi trochę pociętą puszkę aluminiową od piwka ;D Ale ogólne wykonanie jest bardzo dobre nie trzeszczy jak to mają czasem plastiki.
7. Wielkość. Nie wiem czy te oglądane w sklepie jakieś były mniejsze czy jak ale mój jest byczy i stwierdziliśmy z żoną że można było jednak kupić 43 cale lub większy ale mniejszy od 50. No ale jak już jest to trudno miał się mieścić na meblach mieści się z małym zapasem pod półką na której stoi sprzęt grający ale to było wyliczone więc spełnia moje wymagania z listy.
Jak na zakup z Allegro w kwocie 1750 zł to jestem zadowolony w 100% bo za taką kwotę można śmiało brać w ciemno TV o tej wielkości z takimi parametrami i tym bardziej firmowy.
Zastanawiam się tylko czy tv obsłuży myszkę i klawiaturę bezprzewodową pod USB?
Moja opinia jest czysto subiektywna i tylko moja więc jak ktoś ma coś do dodania lub zapytania czy krytyki to proszę śmiało pytać a zbędne komentarze proszę zostawić sobie bo każdy używa inaczej i odbiera różne rzeczy inaczej... Starałem się podać najbardziej pozytywne i negatywne cechy w moim odczuciu użytkowania TV i tylko to co jest potrzebne lub na co większość zwykłych użytkowników zwróci uwagę.
Serdecznie dziękuj za propozycje, podpowiedzi, sugestie, przykłady i informacje których mi udzielono oraz za poświęcony czas na czytanie mojego tematu.
Dziękuję również za pomoc w samym wyborze telewizora oraz czynne uczestnictwo w temacie.
Pozdrawiam Ciepło Wszystkich
Szczęśliwy użytkownik ;D
Jarek 311