Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

[Rozwiązano] Delco VR 300 - Brak dźwięku w głośnikach Volvo Fh

16 Sie 2019 12:01 237 4
  • Poziom 4  
    Witam.
    Mam problem z audio w Volvo FH 440
    Radio to Delco VR300
    Radio włącza się, pokazuje stację i tak jakby normalnie gra A jednak nie ma dźwięku w głośnikach. Test głośników zrobiony poprzez komputer Volvo i działa.
    Podłączyłem drugie radio i tak samo brak dzwieku. Tak jakby nie były podłączone głośniki.
    Czy jest gdzieś kostka jakąś dalej jak za radiem albo coś podobnego gdzie mogło zostać to rozłączone?
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Poziom 33  
    Sprawdź ciągłość przewodów.

    Kostki bym się nie spodziewał. Ale kto to wie.

    Podejrzewam ,że się gdzieś przewód przetarł, przewał.
  • Poziom 4  
    Tylko że ciężko z tym. Przewód wchodzi w wiązkę kabli i trzeba byłoby to wszystko ściągać i odkręcać.
  • Poziom 33  
    Możesz sprawdzić same przewody w ten sposób,że dostajesz się gdzie są umieszczone głośniki odłączasz przewody od głośnika zwierasz przewody i za pomocą multimetru z testem ciągłości i od strony gdzie są dołączone przewody do radia przykładasz sondy od multimetru i jak usłyszysz sygnał dźwiękowy to znaczy ,że przewód jest dobry. . I robisz tak z każdym przewodem dołączonym do głośnika.
  • Poziom 4  
    Brak wzmacniacza za siedzeniem pasażera( w skrytce).
    Ktoś wyciągnął i przewody zostały rozcięte.
    Zlutowanie przewodów załatwiło problem.
    Temat zamykam