logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

bramka GSM - model z gniazdami: antena zewnętrzna GSM i RJ11 (tylko rozmowy tel)

vertus111 20 Sie 2019 20:56 1020 0
REKLAMA
  • #1 18126315
    vertus111
    Poziom 2  
    Witam
    U moich dziadków jest telefon stacjonarny w Orange (rachunki na poziomie 56zł/mc) gdyż w domu nie ma zasięgu GSM umożliwiającego swobodną rozmowę (zasięg jest za zewnątrz). Mam na stanie antenę zewnętrzną GSM z kablem zakończonym gniazdem FME. Dziadkowie nie chcą zmieniać obecnego tel bezprzewodowego jaki mają oraz nr telefonu. Pomyślałem, że mógłbym kupić bramkę GSM do której wrzucę kartę sim na którą przeniosę obecny nr stacjonarny (wg plusa to możliwe). Zacząłem szukać bramki GSM i chciałem zapytać czy są jakieś modele godne uwagi a może są jakieś szczególne parametry na które powinienem zwrócić uwagę. Rozumiem, że telefonia VOIP mnie nie dotyczy (operatorem będzie plus) ale nie do końca rozumiem czym jest PSTN i czy to mój przypadek (ale chyba nie).

Na razie szukałem używanych:

Vodafone RL500
    Vodafone RL400
    Huawei B260a
    Huawei B260
    Huawei B683 (brak LTE) uwaga! występuje w dwóch wersjach z RJ11 lub bez....
    ZTE MF283+
    Huawei B593 i ZTE MF28D maja tylko opcję VOIP niestety z tego co się dowiedziałem.
    Huawei B315 Zintegrowana bramka VoIP/GSM wg x-kom
    Huawei E5186 ?? potrzebny FW z Telii?? ( CS Voice, VoIP, VoLTE)
    Huawei B970/B970B
    Huawei B681 ??

Oczywiści bramka musi mieć możliwość podpięcia anteny zewnętrznej.
    Czy ktoś może mi podać jeszcze jakieś modele które powinny zadziałać lub to czym mam się kierować w poszukiwaniach? W grę wchodzą używane urządzenia a im niższa cena tym lepiej.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
REKLAMA