Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Huawei P30 Lite - nie można przywrócić ustawień fabrycznych z menu

zedix 21 Aug 2019 11:07 1371 3
    zedix
    Level 15  
    Witam.
    Mam dziwny przypadek z p 30 lite. Dostałem go z taką usterką że gdy ktoś dzwoni to nic sie na telefonie nie dzieje. Na ekranie telefon wyświetla sie "Ustaw jako domyślna aplikacje do dzwonienia" i jest przycisk ustaw. Po kliknięciu na przycisk nic sie nie dzieje. Próbowałem wyczyścić dane aplikacji, resetowałem ustawienia aplikacji i nic... Gdy włączę telefon w trybie boota, są komunikaty Phone Locked, FRP Locked - telefon nie ma ustawionej blokady klawiatury ani konta google. Zresetować do ustawień fabrycznych z poziomu menu nie mogę bo przyciski są nieaktywne. Dodałem konto google które prawidłowo się dodało ale po restarcie urządzenia już go nie ma... Na razie nie próbowałem robić resetu z recovery bo martwi mnie ten frp lock. Moze ktos sie orientuje i powie mi czy to jest jakieś demo, czy jakiś tryb jest włączony??
    nutergsm
    Moderator of GSM
    Jeżeli pamiętasz dane do konta Google, to nie musisz się martwic blokadą FRP o ile twoje konto było pierwszym jakie zostało użyte na telefonie.
    helmud7543
    Level 43  
    A w systemie nie widzi konta przypisanego do urządzenia?
    zedix
    Level 15  
    Ten smartfon to była wersja demo. Wyłączyłem jakimiś kodami wg YouTube. Było to dawno także nie pamietam już jak...