Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nbox 5800sx E2 brak kanałow z nc+

atep 21 Aug 2019 23:18 3744 14
  • #1
    atep
    Level 9  
    Witam. Mam problemy z dostępem do kanałów które przysługują mi w ramach umowy która zawałem z nc+ np. Takich jak DA VINCi,DISCO POLO MUSIC,DISCOVERY CHANNEL HD,DISCOVERY HISTORIA,EUROSPORT 1 HD, FOX HD,MTV POLSKA HD, POLSAT PLAY Po włączeniu któregoś z kanału jest tylko " czarny obraz" brak obrazu,głosu oraz jakiego kolwiek komunikatu . Na każdym z tych kanałów mam db/ bdb siłę oraz jakość. Że strony platfory nc+ od 48 godzin nadają sygnał aktywacyjny. Po mimo tego brak możliwości oglądania tych kanałów. Czy ktoś miał podobny problem? Moze ktoś mi pomóc rozwikłać ta zagadkę. Dziękuję za poświęcony czas i zainteresowanie.
  • #2
    sosarek

    Level 43  
    Próbowałeś wykonać aktualizację/ponowne skanowanie listy kanałów?
    Możliwe że zmienili parametry nadawania.
  • #3
    atep
    Level 9  
    Tak próbowałem i to kilka razy. I zawsze tak samo.
    Aktywacja transpondera- poprawna
    Odbieram listę transpondentow-dane poprawne
    Odbieram listę serwisów- brak serwisów.
    I nie tworzy mi się żadna nowa lista kanałów.
  • #4
    simhak
    Moderator of SAT
    Masz nieaktualny plugin, wgraj nową wersję bądź zainstaluj gotową listę E2 z sieci.
  • #5
    atep
    Level 9  
    Jestem zielony pod tym wzgledem😣
    Możesz napisać co Za plugin lub podać linka do aktualizacji. Byłbym bardzo wdzięczny.
  • #6
    simhak
    Moderator of SAT
    Fastsearch- tego szukaj (jest na forum).
  • #7
    atep
    Level 9  
    Ok ! Poczytałem.
    Ściągnęła nowy fastseartch. Ale.... Nie mam możliwości wgrania go przez kompa. Zostaje mi tylko pendriv. Juz go wgrałem do pamięci dekodera. Gdy wchodzę w ten plik i klikam ekran robi się zielony a po 10 sek restartuje sie E2 i nic się nie zmienia w systemie. Co robię źle. Proszę o pomoc!
  • #8
    atep
    Level 9  
    Dobra dało się z pendriva! !! Wgrałem nowy fastsearch. "Fastsearch v1.3 by free box, mod by tequilla"
    Niestety przykro mi stwierdzić ale nic to nie dało problem pozostał. Nadal nie mam kanałów które powinienem mieć. Niby są ale nie mogę ich oglądać czarny ekran i cisza!
  • #9
    pikarel
    Level 34  
    Nie wiem dlaczego, ale FastSearch z *ipk powoduje taki efekt - Brak serwisów, także ten zawarty w aktualizowanych Enigma2 OpenPli 8.6 również nie działa dla nc+.
    Moja poprawka, którą należy zainstalować (niestety) z poziomu Total Commandera - wciąż działa dla nc+.
    Opis zawarty jest wewnątrz archiwum.

    Spróbuj wykonać restart dekodera a potem na kanale TVN HD wykonaj Skanowanie ręczne, z opcją Czyść przed skanowaniem ustawioną na Tak.

    Na koniec spytam; miałeś dotąd te kanały, czy je dopiero dokupiłeś i czekasz na ich aktywację?
    Jeśli dokupiłeś - najprościej włóż na chwilę kartę do jakieś oryginalnego dekodera (bez Enigma2) i na nim karta otrzyma uprawnienia.
    Jeśli nie masz innego dekodera;
    w tym nBox-ie (z E2) możesz mieć w systemie (Oscam) zablokowane przesyłanie uprawnień do karty.
    Odblokować należy to przez OSCam Webinterface (http://192.168.x.xxx:8888 - w miejsce x-sów wpisz adres dekodera, odczytany w Menu>Ustawienia>Sieć).
    W zakładce Readers>sci0>linijka Blockemm>na czas aktywacji usuń ptaszki z Shared i Global)
  • #10
    atep
    Level 9  
    Moja przygoda z telewizją satelitarną i nbox z Enigma2 zaczęła się rok temu. Do tamtego czasu powinienem mieć te kanały. Nie miałem szybciej czasu zajmować się tym tematem czemu nie mam kanałów które mi przysługują. Ale teraz postanowiłem zbadać te sprawę.
    Też zacząłem już zacząłem obstawiać że chodzi o jakieś uprawnienia o oscam. Mam trzy oscamy zainstalowane w nbox. Na żadnym nie chcą ruszyć te kanały. Chciałem wgrać taki oscam 7119_sci0 ale nic nie znalazłem w necie.
  • #11
    pikarel
    Level 34  
    Oscam 7119 to wersja z 2011 roku, preinstalowana w pierwszych stabilnych wersjach E2 dla nBox.
    Nie ma potrzeby wracać do niej, jeśli w dekoderze masz zainstalowaną wyższą wersję Oscam.
    Naciśnij gwiazdkę na pilocie, wykonasz restart Oscama, na ekranie zobaczysz panel wykonania skryptu i informacje o wersji Oscam.

    Przy braku obrazu możesz też w Softcam Manager (mały niebieski przycisk pilota) wybrać mgcam135 (lub newcs 165), czerwonym przyciskiem wykonać restart, następnie wykonać hard reset (zasilacz odłączyć od sieci 230V) i po uruchomieniu się dekodera w Sofcam Manager ponownie wrócić do oscam_xxxx.
  • #12
    atep
    Level 9  
    A tego nie wiedziałem ze to tak stara wersja.
    Posiadam w systemie:
    Oscam10943_sci0
    Oscam11401_sci0
    Oscam_conax_pairing
    Z czego na ostatnim Oscam ie żaden program nie rusza. A na dwuch pierwszych, chodzą te kanały co zwykle także nic nie znienia
  • #13
    pikarel
    Level 34  
    Być może nie masz wpisanego klucza RSA (potrzebnego dla kanałów parowanych), ale to temat nie na to forum.
  • #14
    atep
    Level 9  
    Drodzy koledzy forumowicze.
    Skorzystałem ze wszystkich waszych rad ale nadal nic.
    Nie rozszyfrowałem jeszcze zagadnienia z kodowaniem RSA.
    Zastanawiam się nad zmianą softu na Enigme 2 Nevo-System ale nie wiem czy to w czymś pomoże
  • #15
    Darek.S
    Level 33  
    Własnie mam ten przypadek. Uszkodzony jest Hardware odbiornika. I dodam, ze nie jest to głowica. Po podgrzaniu płyty poprawnie instaluje kanały. Kondensatory te , które głównie się wysypują w tych odbiornikach spuchniete nie są i mierzone miernikiem ESR zdaja się dobre. Wymieniłem parę z drobnicy 100uF, które ewidentnie były złe ale nic to nie dało. Może jak bede miał chwile zmienię te główne...