Witam wszystkich mam następujący problem w moim w220 wylączają się wycieraczki zatrzymują się w różnych miejscach niezależnie w jaką pozycje je włączę szybkie wolne tak samo rozebralem silnik i wyczyscilem podłączyłem na krótko chodzi bez problemów przekaźniki działają czy wie ktoś co mogło paść dziękuję.
Nie wiem jak ją można sprawdzić, jak pisałem miałem podobny problem, tyle że w innym samochodzie. Wycieraczki zatrzymywały się gdzie im się podobało, i nie zawsze szło je załączyć, natomiast wszystko inne działało bez zarzutów. Pojechałem do mechanika i okazało się że trzeba było oddać manetką przy kierownicy do regeneracji. Regeneracja na pewno wychodzi taniej.
A czy posiada Twój W220 czujnik deszczu? Jeśli tak to ja bym zaczynał kontrolę od niego.
Tak posiada i wydaje mi się że to on może robić całe to zamieszanie ale nie jestem pewien na piątek się umówiłem z mechanikiem może on mi powie coś ciekawego
Rzeczywiście - prosta sprawa. Manetka, bezpiecznik i silniczek.
No to żeby wam popsuć humor podam co współdziała w pracy wycieraczek w Mercedesie W220:
- manetka (tradycyjnie)
- moduł kolumny kierowniczej
- stacyjka
Oczywiście jesteśmy na razie na etapie przesyłania informacji pomiędzy modułami siecią CAN Potem mamy:
- lewy SAM
- lewa skrzynka bezpieczników i przekaźników
- prawy SAM
- prawa skrzynka bezpieczników i przekaźników
- jak jest czujnik deszczu do transmisji CAN dochodzi lampka nad lusterkiem która współdziała z czujnikiem deszczu.
Z tego, co się napaszczyłem na schemat wychodzi, że sygnał odpowiedzialny za prawidłowe parkowanie wycieraczek generowany jest w przekaźniku "kH" w lewej skrzynce bezpieczników i przekaźników. Oczywiście jest on sterowany z modułu SAM po tej stronie, do tego dochodzą złącza pomiędzy SAM-em i modułem z bezpiecznikami i wtyczka od silniczka wycieraczek do skrzynki bezp. - do sprawdzenia.
Oprócz tego zalukaj, czy w lewej skrzynce nie ma objawów wilgoci. Niestety - miałem do czynienia z takimi przypadkami i to również trzeba skontrolować.
Rzeczywiście - prosta sprawa. Manetka, bezpiecznik i silniczek.
No to żeby wam popsuć humor podam co współdziała w pracy wycieraczek w Mercedesie W220:
- manetka (tradycyjnie)
- moduł kolumny kierowniczej
- stacyjka
Oczywiście jesteśmy na razie na etapie przesyłania informacji pomiędzy modułami siecią CAN Potem mamy:
- lewy SAM
- lewa skrzynka bezpieczników i przekaźników
- prawy SAM
- prawa skrzynka bezpieczników i przekaźników
- jak jest czujnik deszczu do transmisji CAN dochodzi lampka nad lusterkiem która współdziała z czujnikiem deszczu.
Z tego, co się napaszczyłem na schemat wychodzi, że sygnał odpowiedzialny za prawidłowe parkowanie wycieraczek generowany jest w przekaźniku "kH" w lewej skrzynce bezpieczników i przekaźników. Oczywiście jest on sterowany z modułu SAM po tej stronie, do tego dochodzą złącza pomiędzy SAM-em i modułem z bezpiecznikami i wtyczka od silniczka wycieraczek do skrzynki bezp. - do sprawdzenia.
Oprócz tego zalukaj, czy w lewej skrzynce nie ma objawów wilgoci. Niestety - miałem do czynienia z takimi przypadkami i to również trzeba skontrolować.
Lampka przy lusterku działa też tak jak jej się zachce 😁kierka 👌 wtyczka od wycieraczek do bezpiecznikow ni mam pojęcia przejrzę, skrzynka sucha. Dzięki za wyczerpujące wypracowanie no nie poprawiles mi humoru.