Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Honda Civic - Rozkodowany immobilizer

pawel2803 28 Aug 2019 21:55 3348 11
    pawel2803
    Level 9  
    Witam pacjent Honda Civic 7 2003r 1.7 ctdi . Zepsuła się stacyjka i po wymianie nie odpala pewnie immo się rozkodowało? Jest jakaś możliwość wyłączenia go całkowicie? Komputer zamontowany w nim posiada nr 1039s01273 bosch.
    Piotrix48
    Level 16  
    Zmieniłeś stacyjkę razem z kluczykiem,a w kluczyku jest elektroniczne zabezpieczenia służące do odblokowania immobilizera. Jeśli je zamienisz między kluczykami to auto zapali.
    pawel2803
    Level 9  
    Kupiłem zmieniłem i niestety nic miga kluczyk 😑
    piotrekwoj1
    Level 40  
    A pętle podłączyłeś?
    pawel2803
    Level 9  
    Pętlę co masz na myśli? Podpiąłem wszystko tak jak było w starej.
    piotrekwoj1
    Level 40  
    pawel2803 wrote:
    Pętlę co masz na myśli? Podpiąłem wszystko tak jak było w starej.

Urządzenie do "odczytu" pestki immo. Co dokładnie przełożyłeś z kluczyka do kluczyka? Zrób fotkę i wstaw.
    pawel2803
    Level 9  
    A to tak pestkę przełożyłem . Honda Civic - Rozkodowany immobilizer
    piotrekwoj1
    Level 40  
    Czy przełożyłeś też to czarne "pudełko" znajdujące się na stacyjce czy zamontowałeś to kupione? Honda Civic - Rozkodowany immobilizer
    pawel2803
    Level 9  
    Zamontowałem stary ale niestety nic . Zamontowałem ten co był przy stacyjce i również nic mruga zielony kluczyk i nie zapala .
    nightdrivers
    Level 11  
    W modelu VI Hondy Civic z lat 95-00 był jeszcze taki moduł który współpracował z zestawem immo.
    Na pewno były dwa rodzaje i niekiedy była potrzeba również jego zamiany przy wymianie stacyjki z kluczykiem żeby odpaliło auto.
    Oczywistym jest że pestka immo była również przełożona ze starego kluczyka, bo inaczej by nie odpalił.
    Może i w modelu VII tez to występowało.
    Co do usunięcia immobilizera to z tego co mi wiadomo to da się go całkowicie usunąć z komputera.
    pawel2803
    Level 9  
    No ale jak to usunoć? Albo co zrobić żeby zapalił ?
    nightdrivers
    Level 11  
    Żeby usunąć immo musisz mieć odpowiedni sprzęt do tego.
    Podjedz do jakiegoś elektryka samochodowego w swojej okolicy i on zapewne to zrobi bez problemu, koszt nie powinien przekroczyć 100-150zł