Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Fiat Scudo 2.0jtd - Prawa tylna lampa przestała świecić

Fidmac 03 Sep 2019 15:05 1572 4
    Fidmac
    Level 6  
    Witam panowie. Mam problem , ponieważ jak w temacie , przestała mi świecić prawa tylna lampa. Po włączeniu świateł awaryjnych też nie działa. Dodam że od jakiegoś czasu jak otwierałem auto pilotem to żarówka kierunku w tej lampie świeciła wyraźnie słabiej. Sprawdzałem prąd ma wtyczce i wychodzi na to że gdzieś wcześniej jest problem z połączeniem. Czy to możliwe że gdzieś przy skrzynce z bezpiecznikami jakiś styk oksydował stopniowo powodując coraz gorsze świecenie żarówki aż do całkowitego odcięcia prądu do lampy ? Czy wiązka idzie bezpośrednio do bezpieczników i nie jest po drodze spinana jakąś kostką? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
  • Helpful post
    sylweksylwina
    Moderator of Computers service
    Na jakiej kostce jest napięcie? Może najprawdopodobniej masę lampa straciła. Gdzieś jakiś przewód zaczął "gnić" aż przegnił, ewentualnie jakieś połączenie np. z karoserią lub w jakiejś wtyczce.
  • Helpful post
    KapitanSTS
    Level 29  
    Sprawdź masę na lampie. Przypatrz się dokładnie kostce.
    Fidmac
    Level 6  
    Panowie dzięki za odzew , przyczyną była masa w gnieździe lampy , tak zaśniedziała że aż czarna , myślałem że to element plastikowego gniazda , po po zeskrobaniu , tego nalotu lampa odżyła :D
    Fidmac
    Level 6  
    Panowie dzięki za odzew , przyczyną była masa w gnieździe lampy , tak zaśniedziała że aż czarna , myślałem że to element plastikowego gniazda , po po zeskrobaniu , tego nalotu lampa odżyła :D

Dodano po 3 [minuty]:

Oczyszczenie masy w lampie