Witam, noszę się z zamiarem kupna pralki. Pralka dla jednej osboby, głębokość do 46 cm, raczej ładowana od frontu. W sklepie polecili mi model Kernau KFWM-642103 za 1100. Sprzedawca mówił, że w pralkach w tym zakresie cenowym to mniej-więcej to samo, a tu jest 5-letnia gwarancja i wymienne łożyska. O firmie wcześniej nie słyszałem, podobno to sprzęt Amiki. O Amice słyszałem, że serwis sobie lata w ch***. W innym sklepie mi powiedzieli, że jak babka dzwoniła do serwisu Amiki, że pralka nie wiruje, to jej powiedzieli, że musi lepiej pranie układać w pralce
Dlatego zrezygnowałem z pralki Amica DAWD 6103 LSB. Słyszeliście o fimie Kernau?
Na stronie Media Expert (tylko u nich znalazłem wyszukiwanie pralek z silnikiem inwerterowym) znalazłem pralkę MPM 4614-PI-35 właśnie z takim silnikiem. Co o niej myślicie? MPM kojarzy mi się z najtańszymi tosterami czy czajnikami, a nie z marką wartą zaufania. Czy na wszystkie silniki inwerterowe jest 10 lat gwarancji?
A może polecacie coś innego?

Na stronie Media Expert (tylko u nich znalazłem wyszukiwanie pralek z silnikiem inwerterowym) znalazłem pralkę MPM 4614-PI-35 właśnie z takim silnikiem. Co o niej myślicie? MPM kojarzy mi się z najtańszymi tosterami czy czajnikami, a nie z marką wartą zaufania. Czy na wszystkie silniki inwerterowe jest 10 lat gwarancji?
A może polecacie coś innego?