Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Zawieszanie komputera i gry?

Majstererek 07 Sep 2019 11:11 1101 10
Optex
    Majstererek
    Level 3  
    Witam, dzisiaj grałem z kolegą w grę Fortnite, rozmawialiśmy przez discord po czym po kilku grach zawiesił się komputer na 5sek, pojawił się czarny ekran i wyłączył się Fortnite i nie dało się go włączyć, ponieważ po wczytywaniu wyłączał się. Wyłączyłem komputer i przy ponownym włączeniu go wentylatory zaczęły kręcić się tak głośno że nawet przez słuchawki z dobrym wytłumieniem było słychać. Pomyślałem sobie że to tylko błąd i nic się nie dzieje, ale to się powtarza cały czas, próbowałem grać np w halflife 2 i nie wywalało dopóki nie odebrałem połączenia na discordzie, próbowałem też z teamspeak i działo się to samo. Próbowałem też grać w oknie i nie było takiego czegoś. Proszę o szybką odpowiedź

Moja Specyfikacja to:
    CPU: Ryzen 7 1700 3.2 GHz
    GPU: Sapphire AMD RADEON RX570 Nitro+ 8GB
    MB: MSI B450 Gaming Plus
    RAM: Ballistix sport lt gray 16GB 2666MHz
    PSU: SilentiumPC Vero 550W
    AV: Kaspersky Anti-Virus
  • Optex
    arthur82
    Level 12  
    Sprawdź temperatury na procesorze i karcie graficznej w spoczynku i pod obciążeniem, np uruchom jakąś grę, i tu wstaw.
    Anonymous
    Level 1  
  • Optex
    Majstererek
    Level 3  
    enhanced wrote:
    Czyli wina jest Discorda bo widzę bez niego działa OK?

Tak jakby..? Bez discorda gry takie jak: Fortnite dalej wywalają bez względu na nic ale CS:GO nie wywala nawet po włączeniu dsc ale taki half:life 2 to dopiero po włączeniu dsc jednak żadna gra nie wywala jak jest w oknie. Sprawdzałem czy YouTube też wywali kompa ale nie wywaliło

Dodano po 1 [minuty]:

Przy nomalnej pracy CPU i GPU osiągają max 50 stopni a pod obciażeniem sprawdze zaraz...

Dodano po 4 [minuty]:

ooo a właśnie przed chwilą próbowałem grać w MC Story Mode i wyskoczył BSoD i pisało chyba VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR

Dodano po 4 [minuty]:

po kilku minutach grania w overwatch temperatury na cpu są max 59 a na gpu max 51 wiec nie wiem

także zauważyłem że niktóre tekstury np. bohaterów i broni nie ładowały się odrazu a po kilku sekundach
    Majstererek
    Level 3  
    sprawdzę 3dmarka ale później
    Majstererek
    Level 3  
    Zawieszanie komputera i gry? Zawieszanie komputera i gry? Zawieszanie komputera i gry? Zawieszanie komputera i gry?

Dodano po 42 [sekundy]:

w stanie spoczynku

Dodano po 51 [minuty]:

Zawieszanie komputera i gry?

to tak powinno być???
    napewno mam wersję 0?

Dodano po 2 [minuty]:

dobra nie obchodzi mnie to
    robie ten test

Dodano po 12 [minuty]:

w trakcie testu nie wywaliło więc nie wiem, mój mózg kaput
    Majstererek
    Level 3  
    Wiec będę musiał grać w oknie przez następny rok dopóki nie kupie nowej katy graficznej.
    Majstererek
    Level 3  
    Wszedłem do ustawień windows gamebar i wyłączyłem opcję "Nagywaj w tle" i się naprawiło