Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.
Optex
    ixs
    Level 16  
    Mam kilka pytań o sterowanie światłem i brama:Kupiłem napęd do bramy wjazdowej NICE z opcja sterowania przez WI-FI musze tylko dokupić moduł...
    1. Zastanawiam się jak optymalnie rozwiązać cale sterowanie. Potrzebuje zdalne sterowanie do bramy, ale chciałbym tez mieć możliwość dodawać użytkowników uprawnionych do otwierania tej bramy, ewentualnie dokopiować kilka pilotów aby mieć awaryjnie komuś udostępnić na jakiś czas...
    2.Druga sprawa na podjeździe chce zamontować oświetlenie sterowane pilotem, lub pilotem + opcja włączenie oświetlenia w nocy przy otwieraniu bramy.
    3. Trzecia sprawa mam tez oświetlenie wokół domu w podbitce dachowej sterowane podwójnym wyłącznikiem (2 strefy) nie chce rezygnować z funkcjonalności włączania tego oświetlenia przyciskiem, ale czy dałoby się dodatkowo załączać to oświetlenie przez wi-fi? Teraz kwestia aplikacji do sterowania wszystkim. Brama NICE ma swój sterownik i aplikacje, czy ewentualnie pozostałe punkty dałoby się podpiąć pod jedna aplikacje? jak to najlepiej rozwiązać...
    4. Kolejna sprawa przy wejściu będzie domofon + elektrozamek, ale domofon nie ma opcji otwarcia z zewnątrz, jedynie kluczem , dałoby się dołożyć jakiś czytnik np. pod breloczek?.
    5.Ostatnia sprawa przy wejścia będzie lampa ostrzegawcza polagros do słupka 10x10 podpięta pod napęd NICE z funkcja białego światła Led, jak podłączyć ta lampę aby białe światło świeciło tylko w nocy?
  • Optex
    Anonymous
    Level 1  
  • Optex
    ixs
    Level 16  
    A ktoś wie czy moduf wi-fi NICE można będzie wpiąć do któregoś z tych systemów? W tej chwili najistotniejsze dla mnie jest zdalne otwieranie bramy i światło na podjeździe. Druga z pilnych spraw to może ktoś polecić jakiś odbiornik radiowy o dużym zasiegu do zakańczania światła na podjeździe (z domu pilotem i z zewnątrz, fajnie by było gdyby miał tez opcje włączania czasowego- zasięg do ok 100m)
    Anonymous
    Level 1  
    ixs
    Level 16  
    Dokładnie tak - chce mieć jednego pilota gdzieś w domu w stałym miejscu, odbiornik byłby w piwnicy (mam tam okno, moglbym wyprowadzić jakos antenkę na zewnątrz...tylko szukam zestawu), pozostałe 2 czy 3 piloty przy kluczach samochodu, wtedy włączam wyłączam światło na podjeździe z domu pilotem, albo dojeżdżając do domu tez włączam sobie oświetlenie jednym pilotem (najlepiej jeszcze czasowo, aby samo wyłączyło się po dojściu do domu), drugim pilotem otwieram bramę (brama od domu w odległości ok 50m, dlatego pilot musi mieć większy zasięg.. Modul wi-fi do bramy potrzebuje aby otworzyć komuś bramę gdy nikogo nie ma w domu, i jeszcze potrzebuje możliwość czasowego udostepnienia otwierania bramy dla kogoś z zewnątrz - np. skopiować kilka pilotów, lub dodać użytkownika w aplikacji wi-fi.
    kolejny temat do rozwiązania - na słupku będzie lampa ostrzegawcza z funkcja białego swiatla.... CZytam instrukcje, światło ostrzegawcze idzie z napędu, zasilanie na białe światło dowolne zasilanie 12-24v - czyli tez dobrze by było wziąć stale napięcie z napędu - powinno być na wyjściu pod które podpina się tez moduł wi-fi - tylko kwestia aby lampa nie świeciła się cały czas - pasuje zamontować przez czujnik ruchu i światła aby zaświecała się gdy ktoś zbliża się w nocy do furtki... ma ktoś namiar na taki czujnik? - czy może być dowolny czy pod 12v są inne?