Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Ferguson Ariva 102E - brak kanału po przełączeniu

11 Wrz 2019 17:23 114 5
  • Poziom 9  
    Witam. Jak w tytule tuner odbiera kanał, po przełączeniu brak sygnału, po odjęciu anteny sat i ponownym podłączeniu kanał odbiera, po przełączeniu na następny kanał historia się powtarza. Podłączony jest po HDMI. Po podłączeniu po EURO wszystko jest okey, kanały po przełączeniu odbierają wszystkie kanały jak powinny. Czekam na pomoc. Pozdrawiam
  • Poziom 9  
    To nic nie daje .Podłączyłem drugi tuner jest okey.
  • Poziom 43  
    pecik napisał:
    To nic nie daje .Podłączyłem drugi tuner jest okey.

    Jaki tuner? Rozdzielczość w tunerze zmieniałeś?
  • Poziom 35  
    W menu systemowym powinieneś mieć wybrany sygnał video: RGB przy podłączeniu SCART, YUV przy HDMI.
  • Poziom 9  
    Witam.problem rozwiązałem tuner ferguson combo 252 gra dobrze przestawianie na nim RGB nie powodowało ze po hdmi nie odbierał a wracając do Arivy 102e zmienianie rozdzielczości nic nie dawało ,po rożnych kombinacjach tzn wlącz lcn wyłącz kanały się po tych zabiegach poprzestawiały sygnał wrócił ale grały tylko niekodowane a kanały kodowane powrócił sygnał np.kanał tvn ale epg było z innego kanału i nie odbierał ,według mnie do końca nie jest jasne dla mnie coś się stało z częstotliwościami kanałów .Usunąłem wszystkie kanały wyszukałem od nowa poukładałem listę i na razie jest okey.Dzięki Wszystkim Pozdrawiam