Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Intel S1200BTL plyta serwerowa - Nie bootuje

11 Wrz 2019 19:32 135 3
  • Poziom 11  
    Witam.
    Mam problem z plyta serwerowa S1200BTL wszystko chodziło w jak najlepszym porządku ale po restarcie niestety nie startuje....
    Po włączeniu zasilania wiatraki zaczynają chodzić następnie pika 6 razy i niestety nic więcej sie nie dzieje.
    Nie ma obrazu po ok 2 minutach cykl zaczyna sie od nowa, serwer sie restartuje pika 6 razy i nic więcej....
    Nie moge niestety znaleźć nigdzie co oznaczają te piknięcia, jaki to błąd i czego.
    Jest to 6 piknięc o takim samym krótkim brzmieniu i w równych odstępach.
  • Spec od monitorów
    Od Intel Link
    Zbliżony manual Link, można zassać.

    Cytat:
    wszystko chodziło w jak najlepszym porządku ale po restarcie niestety nie startuje....

    1. sam się zrestartował
    2. czy po aktualizacji , czego?
    3. ??? przyczyna Restart
  • Poziom 11  
    Nic nie było aktualizowane ja go zrestartowałem , tzn wyłączyłem poleceniem poprzez putty (system debian), a następnie musiałem odłączyć od prądu na chwilę, ale już się nie uruchomił tylko zaczął wydawać te dziwne dźwięki.
    Niestety w linkach, których podałeś nie ma nic na temat 6-ciu krótkich piknięc.
  • Poziom 18  
    Zainteresuj się tymi diodami na skraju płyty.
    Manual serwisowy do niej Link strona 83
    i specyfikacja techniczna Link