1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? / 20m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? / około 2m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? / 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? / na wprost, łóżko 35cm poniżej dolnej krawędzi telewizora. (jest to sypialnia)
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? / stać
6. Jak słońce świeci w pokoju? / okno od zachodu j ,światło pada od boku odbiornika
7. Jaki masz obecnie telewizor? / 10letni LG 32cale
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? / dobry odbiór wifi ale w ostateczności mam możliwość podłączenia po kablu, yt, mam dekoder polsatu ale jak by dało radę to wejście na Cl, możliwość podpięcia klawiatury z touchpadem, odtwarzanie plików DiviX
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? / naziemna i cyfrowy- polsat
10 .Jakie urządzenia? / dekoder polsatu, klawiatura z touchpadem
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? / do 6
12. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? / NIE
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? / wszystko
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? TAK
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? / NIE
16. Preferencje co do marki? / LG/SAMSUNG
17. Preferencje co do wielkości? / telewizor 50 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? / ....
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? / 50/50
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? / 2500-2600
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu?/ 5-10lat
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych? / tak yt i jak by był to twitch (ale już wiem ze platforma nie ma własnej aplikacji na tv) wiec przeglądarka. może netflix ale nie jestem pewny.
Tak po prawdzie to walka trawami między LG 50UM7600 z pilotem magik i Samsungiem UE50RU7472
Oba są z 2019 roku na korzyść LG przemawia pilot magik ale tu też proszę o opinię czy faktycznie jest on super (pozwoli mi to zaoszczędzić 100+zl na klawiaturę do tv swoją drogą czytałem opinie ze aplikacja YT na LG nie dogaduje się nawet z klawiaturą polecaną przez LG). Nigdzie nie znalazłem w necie czy LG odtwarza DiviX-y.
Co do Samsunga to wiem że nie odtwarza DiviX-ów (znalazłem w necie) i tu pytanie czy jest szansa że zrobią upka jakiegoś żeby to poprawić?. Mój znajomy ma model chyba z 2018 czy 2017 (nie jestem pewien) i mówił że u niego śmiga.
I nurtuje mnie pytanie czy jak podłączę dekoder polsatu do tv czy będę mógł go obsługiwać pilotem do tv i czy bedzie możliwość sprawdzania kanałów jak na dekoderze np co kolejne na danym kanale albo wyświetlić listę kanałów i co w danym momencie leci.
Może się ktoś wypowiedzieć na temat klawiatur z touchpadem czy dają rade i czy są jakieś problemy. może logitech k400 ?
Wiem że dziwnie to zabrzmi ale jestem fanem samsunga poleciłem telewizor samsunga rodzicom i kumplowi (wszyscy zadowoleni) i teraz taka śmieszna sprawa bo jak wezmę LG i coś nie pyknie z nim to będę zły na siebie z drugiej strony w domu tv to 2 LG....
Wszystko rozbija sie o DiviX-y i działanie pilota magik. Błagam o pomoc
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? / około 2m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? / 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? / na wprost, łóżko 35cm poniżej dolnej krawędzi telewizora. (jest to sypialnia)
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? / stać
6. Jak słońce świeci w pokoju? / okno od zachodu j ,światło pada od boku odbiornika
7. Jaki masz obecnie telewizor? / 10letni LG 32cale
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? / dobry odbiór wifi ale w ostateczności mam możliwość podłączenia po kablu, yt, mam dekoder polsatu ale jak by dało radę to wejście na Cl, możliwość podpięcia klawiatury z touchpadem, odtwarzanie plików DiviX
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? / naziemna i cyfrowy- polsat
10 .Jakie urządzenia? / dekoder polsatu, klawiatura z touchpadem
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? / do 6
12. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? / NIE
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? / wszystko
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? TAK
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? / NIE
16. Preferencje co do marki? / LG/SAMSUNG
17. Preferencje co do wielkości? / telewizor 50 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? / ....
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? / 50/50
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? / 2500-2600
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu?/ 5-10lat
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych? / tak yt i jak by był to twitch (ale już wiem ze platforma nie ma własnej aplikacji na tv) wiec przeglądarka. może netflix ale nie jestem pewny.
Tak po prawdzie to walka trawami między LG 50UM7600 z pilotem magik i Samsungiem UE50RU7472
Oba są z 2019 roku na korzyść LG przemawia pilot magik ale tu też proszę o opinię czy faktycznie jest on super (pozwoli mi to zaoszczędzić 100+zl na klawiaturę do tv swoją drogą czytałem opinie ze aplikacja YT na LG nie dogaduje się nawet z klawiaturą polecaną przez LG). Nigdzie nie znalazłem w necie czy LG odtwarza DiviX-y.
Co do Samsunga to wiem że nie odtwarza DiviX-ów (znalazłem w necie) i tu pytanie czy jest szansa że zrobią upka jakiegoś żeby to poprawić?. Mój znajomy ma model chyba z 2018 czy 2017 (nie jestem pewien) i mówił że u niego śmiga.
I nurtuje mnie pytanie czy jak podłączę dekoder polsatu do tv czy będę mógł go obsługiwać pilotem do tv i czy bedzie możliwość sprawdzania kanałów jak na dekoderze np co kolejne na danym kanale albo wyświetlić listę kanałów i co w danym momencie leci.
Może się ktoś wypowiedzieć na temat klawiatur z touchpadem czy dają rade i czy są jakieś problemy. może logitech k400 ?
Wiem że dziwnie to zabrzmi ale jestem fanem samsunga poleciłem telewizor samsunga rodzicom i kumplowi (wszyscy zadowoleni) i teraz taka śmieszna sprawa bo jak wezmę LG i coś nie pyknie z nim to będę zły na siebie z drugiej strony w domu tv to 2 LG....
Wszystko rozbija sie o DiviX-y i działanie pilota magik. Błagam o pomoc