Potrzebuje podpowiedzi gdzie się podłączyć z przewodem pod sygnał prędkości montując uniwersalny tempomat model AP800 w aucie Renault Trafic 2,0 DCI 2013 rok. Urządzenie przełożyłem ze starszego modelu z 2007 roku gdzie sygnał był wzięty z zestawu wskaźników, ale w tym nowszym do zestawu wskaźników idzie już wszystko cyfrowo. Znalazłem info, że najlepiej się podłączyć pod sygnał z czujnika prędkości ABS koła LT, który znajdę w wiązce pod progiem drzwi kierowcy.
Dostałem się tam, ale jest tam 8 skrętek przewodów (sugerując się tym, że przewody od czujnika ABS to skrętka 2 przewodów). Sprawdziłem kolory przewodów przy kole od czujnika ABS, ale kolory przewodów przy czujniku ASB przy kole nie odpowiadają tym kolorom w wiązce w progu.
Może ktoś posiada jakieś schematy ABSu do takiego auta, lub montował takie urządzenie ??? Proszę o pomoc !!!
W razie potrzeby mój e-mail: vipszybki @ o2.pl
Dostałem się tam, ale jest tam 8 skrętek przewodów (sugerując się tym, że przewody od czujnika ABS to skrętka 2 przewodów). Sprawdziłem kolory przewodów przy kole od czujnika ABS, ale kolory przewodów przy czujniku ASB przy kole nie odpowiadają tym kolorom w wiązce w progu.
Może ktoś posiada jakieś schematy ABSu do takiego auta, lub montował takie urządzenie ??? Proszę o pomoc !!!
W razie potrzeby mój e-mail: vipszybki @ o2.pl