Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Laguna 2 - LPG rozłącza się podczas jazdy

dames 16 Sep 2019 19:57 1017 9
    dames
    Level 12  
    Witam, mam problem ze swoją instalacją LPG. Podczas jazdy rozłącza się i ciężko jest ponownie przełączyć na gaz. Nie ma reguły kiedy to się dzieję. Raz przełącza się po 2km, a niekiedy można przejechać 50km i jest dobrze. Co jakiś czas również auto traci moc podczas jazdy na gazie. Przeważnie traci moc zaraz przed rozłączeniem. Żeby ponownie przełączyć na gaz trzeba próbować kilka, a nawet kilkanaście razy. Zauważyłem, że od razu po rozłączeniu, bardzo ciężko jest przełączyć na LPG. Trzeba przejechać kilka minut na benzynie, wtedy łatwiej jest przełączyć ponownie na gaz. Co może powodować taki problem?
    dabu
    Level 32  
    Podjechać do gazownika na komputer, zajmie mu to raptem kilka minut, a będziesz zaraz wiedział, przyczyn może być kilka. Elektrozawór, tłoczek, reduktor, map sensor, czujnik temp i tak dalej.
    maiami
    Level 23  
    dames wrote:
    dames

co to za auto silnik, jaka instalacja na jakich podzespołach? problem ten zaczął występować od samego montażu czy po jakimś czasie użytkowania?
    dames
    Level 12  
    Renault laguna II 1.8 16v. Nie wiem jakie podzespoly. Jak go kupiłem juz miał taki problem. Ogólnie instalacja zakładana w 2010 r.
    maiami
    Level 23  
    Wrzuć chociaż zdjęcie z pod maski to zobaczymy co tam jest założone i w jaki sposób.
    dames
    Level 12  
    Renault Laguna 2 - LPG rozłącza się podczas jazdy Renault Laguna 2 - LPG rozłącza się podczas jazdy

Wydaje mi się że to KME, przynajmniej tak jest napisane
    sebap
    Level 41  
    Diagnostyka coś powie o stanie reduktora i wtryskiwaczy.
    Filtry oczywiście wymieniłeś?
    maiami
    Level 23  
    jak kme to do sprawdzenia czujni ciśnienia, częsta awaria w tych instalacjach
    dames
    Level 12  
    Jak to moge sprawdzic?
    maiami
    Level 23  
    podłączasz kompa i patrzysz co się dzieje z ciśnieniem LPG