Witam. Mam dość dziwny problem z lanosem. 1.5 SOHC 98r. Mianowicie jak w tytule brak wysterowywania wtryskami i iskrą to znaczy pojawiaja się one ale bardzo sporadycznie raz na kilka obrotów silnikiem. Wiem ze tematów z tym zwiazanych była cała masa ale wszystko juz zrobiłem co chyba tylko możliwe. Usunąłem wykładzinę i wszystkie złączki i fabryczne mostki pousuwałem i zlutowalem kable. Kostki przy prawym amrtyzatorze sa w nienagannym stanie. Wyjałem całą instalację silnika od właśnie tych wtyczek przy amortyzatorze sprawdzilem masy i kabel po kablu. Podmieniłem cały komputer z immo i kluczykiem oraz czujnik położenia wału ze sprawnego auta. Ogólnie kontrolka immo gaśnie. Wszystkie kable do ecmu tj: dwa stałe plusy są plus po zapłonie jest i wszystkie masy sa. Sprawdzałem żarówka 21W. Napięcie wyjściowe czujnika wału z pinu A2 jest 1V czasem 0.95V co dziwnie na powrocie z czujnika do pinu B3 jest prawie identyczne ok 0.90V (czujnik oczywiscie odpięty) na mój rozum nie powinno być chyba tam prądu więc proszę też kolegów o pomóc z tym faktem i ogólnie z całym tym problemem bo juz nie mam pomysłów. Co dziwne samochód czasem odpali i wtedy pracuje wszystko jak należy do zgaszenia i znów jest problem z odpaleniem. A i Jeszcze jedna rzecz kostka C210 bodajże w której jest sygnal z immo też jest w stanie idealnym. Liczę na waszą pomoc panowie. Pozdrawiam
Dodano po 10 [minuty]:
Napięcie do puszki immo przy kolumnie kierowniczej tez jest. Zólty kabel stały plus 30 jest różowy 15 po zapłonie jest masa czarny kabel też jest. Wszystko sprawdzałem podczas kręcenia rozrusznikiem bo liczyłem na kostke stacyjki jednak ona tez jest sprawna.
Dodano po 1 [minuty]:
Instalacji gazowej nie ma.
Dodano po 10 [minuty]:
Napięcie do puszki immo przy kolumnie kierowniczej tez jest. Zólty kabel stały plus 30 jest różowy 15 po zapłonie jest masa czarny kabel też jest. Wszystko sprawdzałem podczas kręcenia rozrusznikiem bo liczyłem na kostke stacyjki jednak ona tez jest sprawna.
Dodano po 1 [minuty]:
Instalacji gazowej nie ma.