Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereremot wrote:Pracują w maszynach na pewno w połączeniu szeregowym. Jeżeli są identyczne w każdej z maszyn - prostownik 24V.
ma_ker wrote:A czy jeśli mamy sprzety 200-300 km mocy silnika
jednorazowo uciagnie to rozruch?
zworys wrote:Po nieumiejętnym użyciu prostownika rozruchowego ( w autoryzowanym serwisie ! ) spalili mi sterownik komputera i radio i jeszcze chcieli wmówić że "to już było "
zworys wrote:prostownika rozruchowego ( w autoryzowanym serwisie ! ) spalili mi sterownik komputera i radio i jeszcze chcieli wmówić że "to już było "
anchilos wrote:AUTA. Jakie?
anchilos wrote:Bez bana proszę.
anchilos wrote:Takich nawet SOP "NIMA"
ArturAVS wrote:Ciężarowe oczywiście. Widziałeś auto osobowe z instalacją 24V? Jeśli tak, to pochwal się. Sam jestem ciekaw.
https://www.auto-swiat.pl/volvo-fh-16-750-wypasiony-mocarz/mfvtyl6 Nie z tego rocznika, ale podobne. Też z 16-to litrowym silnikiem.
Moce rzędu 400 - 800 KM to żadna rewelacja w ciężkim sprzęcie.
anchilos wrote:Takie "CÓŚ" już trzeba wspomagać?
anchilos wrote:Jeszcze pytanie. Po co jeździsz do ASO mając taką wiedzę?
zworys wrote:dostało się elektronice samochodu.
anchilos wrote:Wibrator nie posadzi dwóch aku. o pojemności ok. 200 Ah
ArturAVS wrote:TV, laptop, GPS ,tacho , nawigacja + elektronika pojazdu + światło w schowkach. Mało widziałeś w tym względzie.
ArturAVS wrote:Mało widziałeś w tym względzie
ArturAVS wrote:Przez prawie 20 lat przy ciężkim sprzęcie się naoglądałem.
anchilos wrote:Oczywiście "szofer" zostawia włączone i nikt na "bazie" tego nie widzi. Przez trzy noce!
anchilos wrote:Tylko jak GPS radzi sobie w telefonach
ma_ker wrote:Panowie aby uściślić to taki sprzęt potrzezbuję zarówno do ciężarówek , ciągników i maszyn budowlanych
ma_ker wrote:Patent z akumulatorami na wózku jest jak najbardziej słuszny i praktykowany ale potrzebujemy nowego prostownika z wspomaganiem rozruchu.
Grzegorz_madera wrote:Poszukaj polskiego prostownika EPS 150, albo lepiej EPS 200
Grzegorz_madera wrote:EPS 150