Wlodek22 wrote:na jednej fazie spadki napięcia po za zakres.
To obniż zakres. Spadki napięć to norma.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereWlodek22 wrote:na jednej fazie spadki napięcia po za zakres.
delir203 wrote:Z małymi instalacjami jest problem odnośnie skoków napięcia to jak to się odnosi do dużych farm fotowoltaicznych wielkości 1MGW i większych to tu powinien być największy problem bo słońce w dzień czasem jest czasem za chmurami .
Wlodek22 wrote:każdym takim spadku inwerter idzie na minutowy odpoczynek.
Strumien swiadomosci swia wrote:Wlodek22 wrote:na jednej fazie spadki napięcia po za zakres.
To obniż zakres. Spadki napięć to norma.
Sołtys1985 wrote:Czy ktoś z forumowiczów zna albo spotkał się z programatorem, modulem w którym nastawimy np ze po przekroczeniu 250V załączy mi np farelke o mocy 700W i nastawie histereze ze jak osiągnie 247V to wyłączy farelke.
delir203 wrote:Mam podobny problem wyrzuca błąd wysokiego napięcia na moim inwerterze
, ze swojej strony robiłem z instalacją rożne próby , zmieniałem przekroje przewodów , omijałem ogranicznik napięć przestawiłem napięcie max tak jak ty teraz chcesz zrobić po 2 dniach zmiany ustawień inwerter się spalił . Zgłaszałem do energetyki mierzyli napięcia itp twierdząc że u nich wszystko ok
diretisima wrote:Zgodnie z rozporządzeniem przez 95% średnich 10 minutowych wartości napięcia powinno znajdować się poniżej 253V. Ale to znaczy , że 5% średnich wartości 10 minutowych może wynosić powyżej 253V ! Co więcej , jeśli w ciągu tego 10 minutowego okresu napięcie podskoczy np. 20 razy powyżej 253V to nie znaczy , że średnia wyjdzie powyżej 253V.
mariusz.lubicz wrote:że mam instalację PV i mi napięcie podchodzi do 253V i czy by nie mogli zmniejszyć na trafie o ząbek.