Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Relpol przekaźniki
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

[Rozwiązano] Audi A4 B5 1.9 TDI 115KM Zimny silnik odpala, rozgrzany nie

25 Wrz 2019 19:29 102 6
  • Poziom 2  
    Moje Audi a4 b5 1.9 TDI 115KM 2001 na zimny silniku odpala normalnie, a już po przejechaniu 1-60km i ponownej próbie odpalenia nie ma reakcji.
    Wymagane jest odczekanie jak silnik ostygnie (min 2h) i znowu ta sama historia za 1 razem odpala bez problemu za 2,3 już nie.
    Komputer nie wykazuje żadnych błędów.
    Pierwszy raz zgasł jak wjeżdżałam pod górkę na parking.
    Byłam już u kilku mechaników, niestety każdy jest bezradny. Wymienione zostały wszystkie pompowtryski, było nierówne ciśnienie na wszystkich.
    Wymieniłam też czujniki położenia wału.
    Pół roku temu założony został filtr paliwa.
    Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc.
  • Relpol przekaźniki
  • Poziom 40  
    Przekaźnik zasilana ecu?
  • Relpol przekaźniki
  • Poziom 2  
    sprawdzali jest ok
  • Poziom 40  
    Gdy nie pali diagnostyka robiona?Nie chodzi mi o odczyt błędów oczywiście.
  • Poziom 2  
    tylko na zapalonym była robiona diagnostyka
  • Pomocny post
    Poziom 40  
    To zrobić gdy ciepły nie pali.
  • Poziom 2  
    Problem dalej nierozwiązany, jeden mechanik oddal samochód , ponieważ nie miał już pomysłów, jest teraz u kolejnego, sprawdził na goracym silniku, parametry wszystkie ok... walczymy dalej