Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

SYM VS 125 - Skuter nie odpala Brak Iskry

kobaltczm 30 Sep 2019 21:07 1545 1
    kobaltczm
    Level 9  
    Witam, mam dość "pospolity" problem ze swoim skuterkiem SYM VS 125 z 2013 roku... Problem polega na tym, że miesiąc temu skuter podczas powrotu do domu z pracy po prostu "Zdechł" silnik zgasł i już nie odpalił... Na pierwszy rzut oka wszystko jest ok... Akumulator nowy odpowiedni do tego skutera... iskrownik świeżo po remoncie, nowe rolki, pasek i kilka innych część... cewka oraz świeca sprawna, lecz świeca nie daje iskry (Cewka oraz świeca nowa sprawdzona na innym skuterze)... gaźnik jest również sprawny i nic nie zalewa się benzyną... Mechanik, który się nim zajmuje, obstawia Moduł zapłonowy, lecz jest to dość trudno dostępna część, jednak udało się kupić 2 sprawne fabryczne moduły do tego skutera, co pewnie w najbliższych dniach naprawi lub pozostawi mój problem bez zmian... Jeśli ktoś mógłby doradzić mi, na co jeszcze zwrócić uwagę, byłbym bardzo wdzięczny, ponieważ mechanik, choć dobry w swoim fachu już załamuje ręce... Pozdrawiam.

PS. Skuter ogólnie ma całkowicie sprawną elektrykę (Przynajmniej tak mi się wydaje) Wszystkie światła działają, wskaźnik paliwa, kierunkowskazy, odpalanie z przycisku na kierownicy.... ogólnie skuter wydaje się kompletnie sprawny poza brakiem iskry...