Witam, mam dość "pospolity" problem ze swoim skuterkiem SYM VS 125 z 2013 roku... Problem polega na tym, że miesiąc temu skuter podczas powrotu do domu z pracy po prostu "Zdechł" silnik zgasł i już nie odpalił... Na pierwszy rzut oka wszystko jest ok... Akumulator nowy odpowiedni do tego skutera... iskrownik świeżo po remoncie, nowe rolki, pasek i kilka innych część... cewka oraz świeca sprawna, lecz świeca nie daje iskry (Cewka oraz świeca nowa sprawdzona na innym skuterze)... gaźnik jest również sprawny i nic nie zalewa się benzyną... Mechanik, który się nim zajmuje, obstawia Moduł zapłonowy, lecz jest to dość trudno dostępna część, jednak udało się kupić 2 sprawne fabryczne moduły do tego skutera, co pewnie w najbliższych dniach naprawi lub pozostawi mój problem bez zmian... Jeśli ktoś mógłby doradzić mi, na co jeszcze zwrócić uwagę, byłbym bardzo wdzięczny, ponieważ mechanik, choć dobry w swoim fachu już załamuje ręce... Pozdrawiam.
PS. Skuter ogólnie ma całkowicie sprawną elektrykę (Przynajmniej tak mi się wydaje) Wszystkie światła działają, wskaźnik paliwa, kierunkowskazy, odpalanie z przycisku na kierownicy.... ogólnie skuter wydaje się kompletnie sprawny poza brakiem iskry...
PS. Skuter ogólnie ma całkowicie sprawną elektrykę (Przynajmniej tak mi się wydaje) Wszystkie światła działają, wskaźnik paliwa, kierunkowskazy, odpalanie z przycisku na kierownicy.... ogólnie skuter wydaje się kompletnie sprawny poza brakiem iskry...