Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.
    c2h5oh.
    Level 11  
    Witam !
    Pisze tu gdyz wydaje mi sie ze problem moj jest zwiazany z elektronika samochodu...
    Chodzi mianowicie o skode felicie z '99 roku , silnik 1.6 na wtrysku, a dokladniej o to ze samochod mi gasnie kiedy mu sie tylko spodoba :(
    nie koniecznie dzieje sie to przy zmianie biegow, ale nawet jak "trzymam"
    autko na luzie, czy tez gdy wciskam go do deski na 5 biegu na autostradzie.
    ponadto czesto zdaza mi sie ze odpalajac go po nocy, zaczyna swirowac i zachowuje sie tak gdybym naciskal pedal gazu :( (poznaje to po tym ze obrotomierz mi wariuje)

Bylem z tym problemem u mechanika ktory stwierdzil ze filtr paliwa, po czymm wymienil go i nic sie nie zmienilo:(

Naprawde nie wiem co mam zrobic skoro nawet mechanik zalamuje rece, prosze o pomoc !
  • Helpful post
    piokie
    Level 18  
    Na początku zmień mechanika, po drugie z tego co zauważyłem jestes z Krakowa a tam prawdziwych szpeców nie brakuje. Najpierw niech Ci ktos odczyta kody błedów i wtedy mozesz widziec coś więcej (ale nie jest to reguła). Prawdopodobnie masz problem z iskrą. ja bym najpierw sprawdził wszystko w tym obwodzie. Ale najpierw wybierz sie na diagnostyke kompa.
    c2h5oh.
    Level 11  
    Nie, benzynka.
    Dzieki piokie, udam sie na diagnostyke, chyba ze ktos ma lepsze pomysly ??:)
    Slawek J
    Level 30  
    Nie lapie gdzies lewego powietrza?
  • Helpful post
    olo73
    Level 13  
    Cześć!

Jestem ciekaw jak wariuje ten obrotomierz. Czy obroty bardzo rosną czy latają raczej w niskich zakresach. Jeśli to drugie to sprawdź sobie układ zasilania pompy paliwa, może tam leży problem nadinie że w Felicjach pompy paliwa to często spotykany problem i tłumaczyłoby niekontrolowane zatrzymanie pracy silnika::?:
    c2h5oh.
    Level 11  
    zazwyczaj sa to niskie oobroty, aczkolwiek nie wywolane przezemnie - przewaznie przekraczaja "1" na obrotomierzu, ale czasem sie zdaze ze przekrocza i "2" :)

co do lapania lewego powietrza .. to niewiem nawet jak to sprawdzic, a z pompa paliwowa podjade i zapytam mechanika