Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Configman admin - Brak możliwości połączenia z centralą

jankes61 04 Oct 2019 05:15 723 8
    jankes61
    Level 8  
    Witam koleżanki i kolegów. Mam pytanie dotyczące programu serwisowego configman admin. Otóż do pewnego czasu wszystko działało ok, mogłem bezproblemowo łączyć się z centralami. Niestety od niedawna nie mam łączności z niektórymi centralami. Szczególnie z nowszymi dwuprocesorowymi. Dzwoniłem do wsparcia Slicana ale niestety nikt nie potrafił udzielić mi odpowiedzi. Może ktoś z Was miał takie problemy i je rozwiązał? Jeśli tak to proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
    Tracer2
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    A czym się łączysz ? Z 1 kompa , czy z kilku ?
    jankes61
    Level 8  
    Łączę się jednym laptopem. Sugerujesz ze to może być wina lapka? Co prawda tak myślę. Ale co w takim przypadku zrobić?
    Tracer2
    A jaki system operacyjny na tej maszynie ?
    Która wersja połaczenia USB, Internet ?
    Warto by się połączyć z innego z np. WIN7
    jankes61
    Level 8  
    Mam zainstalowany Win7. USB 2.0 bo starszy model HP
    Tracer2
    Tylko przez USB się łączysz ?
    mich-tel
    Level 24  
    Jaki masz komunikat gdy nie możesz się połączyć? Łączysz się przez internet, LAN, USB?
    jankes61
    Level 8  
    mich-tel wrote:
    Jaki masz komunikat gdy nie możesz się połączyć? Łączysz się przez internet, LAN, USB?

Generalnie łączę się przez USB. Jednakże w momencie gdy nie mogłem się połączyć po USB spróbowałem po LAN i to samo. Innym laptopem połączyłem się bez problemu więc jednoznacznie jest to wina programu. Nie wiem czy zaistalowanie nowszej wersji configmana jest tego przyczyną, czy brak sterowników? Chociaż do niedawna łączyłem się bez problemów. A komunikat jaki się wyświetlał to jak dobrze pamiętam USB RNDIS czy jakoś tak. Napiszę jak będę przy tej centrali to zrobię zdjęcie błędu.
    jankes61
    Level 8  
    mich-tel wrote:

Komunikat taki jak na foci. Podkreślę ze innym lapkiem łączy się bez problemu.