Witam panowie potrzebuje pomocy. Zacznę od początku w vitarze padł silnik więc kupiłem całe auto Suzuki baleno na dawce. Po przekładce silnika wziąłem się za elektrykę fabrycznie w baleno był immobilizer wszystko było podłączone centralka immo pętla ale po przekładce wiązki silnika zauważyłem że iskra jest bez oryginalnego kluczyka więc pomyślałem że ktoś musiał wyciąć immo i wywaliłem cała wiązkę od immo i tak Vitara na nowym silniku i bez immo jeżdzila koło 6 miesięcy .Wszystko działało a z silnikiem nic się nie działo. Po pół roku padła pompa paliwa i przy wymianie wlozylem przez pomyłkę inny przekaźnik i spaliłem w komputerze sterowanie pompą paliwa sterownik nie dawał napięcia na przekaźnik ale obeszlem to i pompa załaczana była ręcznie i samochód jezdzil tak 2 miesiące więc nie wiem czy to ma znaczenie aż pewnego razu Vitara zgubiła iskrę i musiał paść sterownik silnika czujnik halla cewki itp sprawdzone podmienione iskry brak. Sterownik był u jednego elektronika ale rozłożył ręce i stwierdził że aby w tym sterowniku obejść immo wlutowuje się emulator a w moim takowego nie ma więc musi być immo stwierdził też ze być może przez te kilka miesięcy sterownik się zawiesił i nie potrzebował kluczyka potem coś się zadziało i należało by podpiąć immo ale niestety wywaliłem wszystkie kostki od immo niby podłączyłem na krótko ze schematu z neta ale pewności nie mam. Może jest ktoś kto.potrafi sprawdzić naprawić ten sterownik razem z immo off bo z tymi numerami bardzo ciężko o drugi. Kontrolka check miga cały czas bez przerwy
Nr ster to 33920-60GS0
Nr ster to 33920-60GS0