Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Optex
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

LV-XVR84 - Błąd auto aktualizacji?

09 Paź 2019 11:31 144 5
  • Poziom 9  
    Witam serdecznie i uprzejmie proszę o podpowiedź.

    Mam LV-XVR84, który jak tylko jest wpięty do sieci internet wyrzuca błąd z załącznika. Nie da się wtedy już nic zrobić.
    Wyłączyłem auto aktualizacje w menu, ale dalej problem występuje. Kiedy odepnę sieć i zrestartuję urządzenie, to może ono bez sieci działać poprawnie, ale z chwilą otrzymania przez nie dostępu do sieci realizowana jest jakaś nieudolna aktualizacja (!?) i cały monitoring staje.

    Jedyny pomysł jaki mam na ten moment to przeanalizowanie ruchu sieciowego i wycięcie tego połączenia na routerze :/ Ale to dalej będzie taka proteza...

    LV-XVR84 - Błąd auto aktualizacji?
  • Pomocny post
    Poziom 38  
    Podaj wersję aktualnego oprogramowania. Gdzieś ostatnio chyba był podobny temat i o ile się nie mylę ktoś sugerował wyłączenia protokołu synchronizacji czasu NTP.
  • Poziom 9  
    gradek83 napisał:
    Podaj wersję aktualnego oprogramowania. Gdzieś ostatnio chyba był podobny temat i o ile się nie mylę ktoś sugerował wyłączenia protokołu synchronizacji czasu NTP.


    Dzięki za podpowiedź, ucieszony, że to na pewno to pobiegłem do centralki i klops - NTP w NetService było wyłączone. Wyłączenie aktualizacji jak pisałem też nie pomaga, za to offline świetnie działa.

    Mam system V4.02.R11.C6380170.11201.141900.00000
  • Poziom 38  
    comman napisał:
    Mam system V4.02.R11.C6380170.11201.141900.00000

    Jak możesz to podeślij zdjęcie rejestratora od środka dobrej jakości.
  • Poziom 9  
    gradek83 napisał:
    comman napisał:
    Mam system V4.02.R11.C6380170.11201.141900.00000

    Jak możesz to podeślij zdjęcie rejestratora od środka dobrej jakości.


    LV-XVR84 - Błąd auto aktualizacji? LV-XVR84 - Błąd auto aktualizacji? LV-XVR84 - Błąd auto aktualizacji?
  • Pomocny post
    Poziom 38  
    Dla pewności podeślij zdjęcie od spodu płyty głównej. I sprawdź czy masz tam mniej więcej takie oznaczenie AHB7008T-GS-V3 oczywiście nie musi być ale zapewne jakieś inne powinno być.
    To firmware powinno pasować jak czujesz się na siłach to na własne ryzyko możesz je wgrać. Teoretycznie od tego bym zaczął mając problemy z aktualizacją skoro tak bardzo che się aktualizować to może to mu pomoże.