Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

[Rozwiązano] HP Laserjet P2055dn - Podłącznie drukarki z routerem TP-Link kablem lLAN RJ45

09 Paź 2019 20:29 75 4
  • Poziom 9  
    Może ktoś mi napisać krok po kroku czy jest możliwość podłączenia drukarki HP Laser-jet P2055dn z routerem TP-Link TL-WR340G kablem Lan.
    I drukowanie z komputera stacjonarnego który łączy się z routerem przez WiFi.
    System komputera Windows 10.
    Nie wiem czy potrzeba dodatkowo jakiś informacji.
    Jak by ktoś mógł rozpisać jak to zrobić ( o ile się da).
    Pozdrawiam.
  • Poziom 17  
    Zakładając, że drukarka ma ustawienia fabryczne
    1. Podłączasz,
    2. Instalujesz sterowniki np z płyty dołączonej do drukarki - instalator powinien wykryć drukarkę,
    3. Drukujesz.

    Może powyższe wygląda na zbędny sarkazm - ale do tego to się ogranicza. Co więcej jest duża szansa, że Windows 10 wykryje i zainstaluje sterowniki zanim przypomnisz sobie gdzie jest płyta ;).

    Sterowniki
  • Poziom 9  
    Kupiłem używaną tak pewnie coś było zmienione. Próbowałem kilku sposobów ale po zainstalowaniu nadal cisza przy chęci drukowania.
  • Poziom 17  
    Znasz jej adres IP? W routerze można sprawdzić jakie urządzenia otrzymały adres, o ile ma włączone automatyczne pobieranie.


    Cytat:
    On the control panel, press OK.
    Use the arrow buttons to select Network config., and then press OK.
    Use the arrow buttons to select CFG TCP/IP, and then press OK.
    Use the arrow buttons to select BOOTP, make sure the value is No, and then press OK.
    Use the arrow buttons to select DHCP, make sure the value is No, and then press OK.
    Use the arrow buttons to select IP BYTE 1, and then press OK.
    Use the arrow buttons to change the value of IP BYTE 1, and then press OK.


    Z tym, że Ty przy DHCP daj Yes
  • Poziom 9  
    Dzięki za informację pierwsza wersja się udała. Tylko musiałem przywrócić ustawienia fabryczne.
    Zamykam temat.

    Dodano po 45 [sekundy]:

    Przywróciłem ustawienia fabryczne i samo działa.