Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dziwne hamulce audi a6 c5

VariuuS 15 Oct 2019 23:30 507 2
    VariuuS
    Level 5  
    Witam ostatnio zmianialem tarcze i klocki z tylu i przy okazji gumowe-metalowe węże. Po wymianie odpowietrzałem starą metodą (od najdalszego koła) w każdym kole już leciał sam plyn więc uznałem że będzie ok, a tu mały zonk. Pedał od góry jest miekki kiedy po woli hamuje. I zauważyłem że po tygodniu jazdy dolalem trochę płynu bo kontrolka mi się zapaliła a wycieków nigdzie nie widzę. Po wcisnieciu pedała czy to na postoju czy pod czas jazdy po woli wpada on w podłogę. Dodam jeszcze, że lewy tylny klocek od zewnętrznej strony tarczy hamuje tylko połową co widać po samej tarczy i nie wiem czy to wina prowadnic czy czego bo chodziły one lekko. Ktoś ma jakąś podpowiedź?
    migmig85
    Level 26  
    To że pedal wpada to jest ok ale tylko wtedy gdy mamy odpalony silnik bo wtedy jest podciśnienie. Sprawdź czy na zgaszonym wpada po trzech czterech wciśnięciach powinien być twardy i u samej góry. A to że chamulec jest miększy to ok bo klocki muszą się dopasować do tarczy. Czy przy wymianie klocków wyczyściłeś prowadzenia zacisków jak i również pilnikiem prowadzenia klocków hamulcowych w jarzmie?
    VariuuS
    Level 5  
    Na zgaszonym silniku pedał po podpompowaniu pod naciskiem po woli wchodzi w podłogę. Na zapalonym nie jest taki twardy i szybciej wchodzi w dół. Dobra jeżeli klocki się docierają i dlatego jest miekkszy to czemu ubywa mi płynu w zbiorniczku? Dolalem już z 0.3l. Co do prowadnic i miejsca na klocek w jarzmie to wszystko ładnie wyczyscilem, jedynie w jarzmie gdzie się klocek opiera to po prawej stronie tego uchwytu widziałem, że jest mały dołek może to przez to tak słabo bierze. Od wewnętrznej strony jest ok