Witam, a więc od początku. zakupiłem odkurzacz bezprzewodowy marki easy home i ku mojemu zdziwieniu nie włącza się. Po podłączeniu do ładowarki dioda na odkurzaczu mruga na czerwono tj. że się ładuje. Jestem z tych którzy lubią sprawdzać co się stało więc rozkręciłem jednostkę centralną tj. odkurzacz ręczny i znajduje się tam akumulator podpięty do płytki i z tej płytki idą dwa przewody do silnika.
Myślałem, że jest to wina przełącznika więc kawałkiem przewodu najzwyczajniej go ominąłem i silnik zaczął pracować. i teraz właśnie mój problem bo przełącznik to z tego co się doczytałem jest zbudowany nakondensatorze. tzn. mini włącznik obok dioda, która sygnalizuje ładowanie na czerwono, a pracę na niebiesko, a z drugiej strony na płytce jest kondensator z oznaczeniem 08N030 B1820C.
Gdy połączę jak na zdjęciu D i S to silnik pracuje, ale dioda się nie zapala. Gdy połączę D i jedną nóżkę z diody to zapala się na niebiesko, ale silnik nie reaguje. Czy ktoś z forumowiczów mógł by mi pomóc i napisać jak to naprawić? Co wymienić i jaki byłby zamiennik tegokondensatora bo o takim oznaczeniu nie potrafię znaleźć. Dziękuję.

Myślałem, że jest to wina przełącznika więc kawałkiem przewodu najzwyczajniej go ominąłem i silnik zaczął pracować. i teraz właśnie mój problem bo przełącznik to z tego co się doczytałem jest zbudowany na
Gdy połączę jak na zdjęciu D i S to silnik pracuje, ale dioda się nie zapala. Gdy połączę D i jedną nóżkę z diody to zapala się na niebiesko, ale silnik nie reaguje. Czy ktoś z forumowiczów mógł by mi pomóc i napisać jak to naprawić? Co wymienić i jaki byłby zamiennik tego