Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therekotbury wrote:Nada się - Ant to antena (któryś zacisk to wejście antenki,drugi - ekran przewodu przy użyciu anteny zewnętrznej - niestety nie opisane który jest który, sprawdź podłączając zamiast anteny kawałek przewodu dł 16,5 cm). K1 i K2 (po dwa zaciski) to wyjścia styków NO przekaźników odpowiednio kanałów 1 i 2. Zasilanie - wiadomo.
Jedna uwaga - ta płytka TO NIE JEST RADIO - to tylko przejściówka umożliwiająca użycie oryginalnego radia NICE jako zewnętrznego - czyli musisz do tego (jeśli nie masz) dokupić odbiornik wpinany systemu Nice Flor czyli "zapalniczkę" Smxi lub Oxi.
Quote:czy jak podłączyłem sobie przycisk w domu zwierający 12v to czy mogę do tego elektrozaczepu dołożyć to?
kotbury wrote:Piszesz zagadkamiQuote:czy jak podłączyłem sobie przycisk w domu zwierający 12v to czy mogę do tego elektrozaczepu dołożyć to?
Tylko się domyślam ale wynika że masz rygiel przy furtce podłączany do zasilacza 12V przyciskiem dzwonkowym w domu. Jeśli tak to owszem - styki NO SonOffa możesz podpiąć równolegle do przycisku w domu.
Tylko musi to być druga sztuka SonOffa - całkowicie niezależna od tego egzemplarza odpalającego bramę.
kotbury wrote:COM też, czyli np NO pod 16, COM pod 17 (czyli do 2 zacisków start)
Quote:- takRozumiem że:
zasilenie sonoffa 9, 10,
Quote:- nie, do 11COM do 10
Quote:- NO, tak.NC (czy NO ) (bo tutaj ma być step by step tak?) do 15
Quote:- takNiemniej jednak rozumiem to jako:
Zasilanie Somfy 7,8
Quote:- nie, COM - 11, NO - 12COM 8
NC 11
Tak?
Quote:- takI w tym samym miejscu Proxima (jak dojdzie):
Zasilanie Proxima 5,6 do siłownika na 7,8
Quote:- tak, ale nie jakiś tylko w miarę możliwości sztywny, prosty i o długości dokładnie 16,5 cm.Jakiś kabelek w 3 (jako antenka)
Quote:- nie "gdzieś" i nie w 5,6 - ma byś podpięte tam gdzie sterownie z SonOffa, czyli 1,2 z odbiornika do 11 i 12 napędu.Sterowanie 1,2 gdzieś w siłownik bramy (5,6 ?)