Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

[Rozwiązano] Citroen c8 - Witam mam chcac zawrocic na wstecznym auto zgaslo

22 Paź 2019 23:50 138 5
  • Poziom 2  
    Wyswietlil sie komunikat l awarii immobilaizera moze ktos mual podobnie
  • Poziom 21  
    Witam.
    Zdecydowanie za mało danych - tak naprawdę nic nie wiadomo tzn. auto teraz odpala czy nie? Czy moduł immobilizer-a generuje jakieś błędy?
  • Poziom 2  
    Nie nie odpala tylko na ekranie wyswietla sie awaria immobilaizera normalnie kreci.Kiedys raz mi pompy nie rozlączylo lecz przypadlosc znikła pojechałem do znajomego i nagle zgasł i tylko ten komunikat i nic sie nie dzieje

    Dodano po 36 [sekundy]:

    Dodam ze to 2,0 hdi 79 kw
  • Poziom 38  
    Muza767 napisał:
    Nie nie odpala tylko na ekranie wyswietla sie awaria immobilaizera normalnie kreci.Kiedys raz mi pompy nie rozlączylo lecz przypadlosc znikła pojechałem do znajomego i nagle zgasł i tylko ten komunikat i nic sie nie dzieje

    Dodano po 36 [sekundy]:

    Dodam ze to 2,0 hdi 79 kw

    Zrób diagnostykę to dowiemy się czegoś więcej. Na chwilę obecną nic więcej Ci nie pomożemy.
  • Poziom 35  
    Ja miałem taki błąd "Anti-Theft system faulty"
    U mnie wystarczyło odłączyć akumulator i podłączyć ponownie.
    Kręcił a nie palił.

    Nie zdiagnozowałem problemu bo się więcej nie pojawił.

    Podaj rocznik. Bo jesienią 2005 zmieniła się elektryka w tych samochodach.
    Poza tym to immo ma za zadanie blokowanie niepowołanego odpalenia silnika.
    Więc moim skromnym zdaniem są 2 problemy w aucie: - czemu zgasło? - czemu zgłasza błąd?
  • Poziom 2  
    Powiem tak auto odpala i był problem z bsm. Lecz nie dokonca wszystko jest ok diagnostyka nie wykazuje zadnych bledow kecz podczas jazdy pitrafi czasem zasnąć i podejrzewam ze cos jest z wiazka elektryczną bo za moment znowu odpali juz nie mam sily do niego