Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Brother DCP-J132W - Reset chipa

MarcinM2020 26 Oct 2019 14:28 1839 5
    MarcinM2020
    Level 16  
    Witam. Mam drukarkę jak w temacie, jak wygląda temat resetu chipów w tonerach (w moim przypadku LC123) tej drukarki? Czy możliwe jest w ogóle zrobienie takiego resetu??? Może jest ktoś na forum kto coś wie na ten temat?
    Problem w tym że jakiś czas dolewałem tusz z poprzedniego toneru który pozostał ale drukarka nadal pokazuje jego brak. Dodam że to okienko w tonerze jest zaklejone. Więc to chyba licznik chipa w tonerze jest sprawcą zamieszania...?
    MarcinM2020
    Level 16  
    Widziałem to ale problem jest taki że (według tego co tam pisze) to resetują tylko oryginalne tonery... Moich oryginałów niestety już dawno nie posiadam ;(

Dodano po 7 [minuty]:

Ok sprawa rozwiązana. Znalazłem na ali.... chipy z "zablokowanym licznikiem" to tonerów z możliwością napełniania.
    MaRciNoOs
    Level 26  
    Resetery resetują większość chipów. U mnie działa to zarówno na oryginałach jak i na zamiennikach. Te które mają ARC - auto reset chip też okazywało się że trzeba od czasu do czasu skasować reseterem. W twoim wypadku jak robisz to tylko na domowy użytek, a nie np. skalę serwisową proponuję kupić sam reseter i też będzie ok.
    MaRciNoOs
    Level 26  
    dr.master wrote:
    Lepiej kupić pojemniki dobrze samodzielnego uzupełniania atramentu.
    Po każdym wyciągnięciu same się resetują :D

Powinno tak być. Ale zdarzyło mi się ze i te było trzeba resetować. Wg mnie bardziej uniwersalnym rozwiązaniem będzie zakupienie resetera na 1000 "strzałów", bo tyle mniej więcej wytrzymują.

Decyzję i tak podejmie zainteresowany ;)