Witam, zmieniłem siłowniki w mojej bramie uchylnej na posesję z power jack wysłużone i kiepskie na coś co dołączyłem w załączniku poniżej, jest to jakiś temat z Niemiec używany, co najlepsze nie ma żadnej informacji na ich temat tabliczki czy coś, na pewno mają wbudowane krańcówki, działają o niebo lepiej od poprzedników ale ale ale, miałem z power jack radiolinię na 12V, pozostawiłem ją oczywiście z pilotami (dodam że radiolinia ma 2 przekaźniki 5A, spiąłem oba siłowniki i do com + i -) i co okazało się że jeden działa ale oba nie zadziałają ok, za słaby zasilacz miałem elektroniczny 12V/30W, dołożyłem do niego drugi też elektroniczny 12V/50W, zaczęły działać oba ale jeśli czy to przy otwieraniu czy zamykaniu którykolwiek osiągnął krańcówkę to ten drugi zatrzymywał się też od razu. Przy podłączeniu jednego wszystko działało ok, pilot - otwiera do krańcówki - pilot - zamyka do krańcówki. Stwierdziłem że dokupię radiolinię z osobnymi wyjściami na siłowniki i co - podpiąłem i się okazuje że działa tylko jeden, drugi nie zadziała, mam możliwość zmiany polaryzacji na którymś z kanałów jeśli tak zrobię raz się oba otworzą i tyle. Proszę o sugestie i podpowiedzi, nie mam pojęcia jak to ogarnąć.