Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Radio i głośniki przednie do Audi A4B5 Lift

Cielak44 27 Oct 2019 04:26 762 6
    Cielak44
    Level 6  
    Jak w temacie.. Skradziono mi radio Alpine CDA 117 Ri więc poszukuję czegoś innego. Ze względu na to, że ta półka cenowa już nie wchodzi w grę pomyślałem o czymś około 300-350 zł i tu nasuwa mi się takie radyjko: ALPINE UTE-200BT. Co wy o tym sądzicie? Czy za te pieniądze można mieć coś lepszego? Zależy mi głównie na froncie. Dobry dźwięk bez pisków i buczenia. Auto to prawie 20sto letnia Audi A4B5 po lifcie. Ze względu na to iż w lewych drzwiach nie mam głośnika bo się rozleciał ze starości chciałbym kupić jakieś 2 szt głośników plus wygłuszenie drzwi tak aby to sensownie zagrało. Myślałem o Audison AP5. Tylko czy maja to być głośniki średnio-niskotonowe czy tylko nisko. Nie znam sie za bardzo. Pieniądze jakie chcę przeznaczyć to 700-800 zł. Wzmak w tym przedziale cenowym raczej nie wchodzi w grę. Proszę o komentarze i ewentualnie jakieś pomysły czy sugestie. Nie jestem fanem car audio. Chcę po prostu posłuchać ulubionej muzyki w aucie na trochę lepszym poziomie jak seryjne audio.
    adam_1991r
    Level 27  
    Co do radia to kup lepiej pioneera mvh-s310bt. Głośniki też znajdziesz lepsze. Może audio system m130? Mają 3 ohm więc trochę więcej mocy będzie
    Cielak44
    Level 6  
    adam_1991r wrote:
    Co do radia to kup lepiej pioneera mvh-s310bt. Głośniki też znajdziesz lepsze. Może audio system m130? Mają 3 ohm więc trochę więcej mocy będzie

No głośniki wydają się sensowne.. Trochę kosztują.. Mają niezłą moc no i 3 Ohmy. Zagra to w miarę?

Tylko czemu to radio jest lepsze od np tego Alpine?
    Czy aby Alpine nie ma przetwornika C/A?
    Nie zależy mi na CD.

Może jeszcze jakieś inne propozycje? Wiem, że w tej kwocie nie zaszaleje..

A na wygłuszenie wnętrza drzwi co byście polecieli?

Dziękuję za każdą odpowiedź.
    adam_1991r
    Level 27  
    Dlaczego te radio lepsze? Bo alpine to kastrat co ma do ustawienia tylko bas, trable itp. I cięcia suba. A pioneer ma przede wszystkim korekcję czasową która robi robotę. Jak alpine to minimum ute-92bt. Możesz zobaczyć jeszcze kenwooda. Też ma ciekawe radia w tym budżecie z wieloma ustawieniami.

Co do wygluszenia to najtaniej maty z bitmat lub ctk standard. Tylko chyba w a3 montaż głośnika jest do tapicerki. Trzeba by przerobić żeby były zamontowane w drzwi, inaczej słabo z basem będzie.
    Cielak44
    Level 6  
    Tu chodzi o audi A4 więc może będzie ok. Jak coś to pracuję na stolarni i jestem w stanie coś wykombinować z mdf etc.

Skoro to radio jest spoko to ok.

A głośniiczki jakieś inne do porównania może?
    Czy nie ma co kombinować..
    adam_1991r
    Level 27  
    Możesz zobaczyć jeszcze Excursion sx-5c, morel maximo 5.
    Cielak44
    Level 6  
    Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Myślę, że te głośniki Audio system mogą być najlepsze ze względu na impedancję. Chyba taki zestaw zamontuję. Jeszcze raz dzięki