Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Orange, Redmi Note 7 - Xiomi Redmi Note 7 czy Xiaomi Mi 9 Lite ?

Uzytkowniczka51 29 Oct 2019 11:54 603 3
    Uzytkowniczka51
    Level 2  
    Witam.
    Kieruję się z prośbą o poradę.
    Mam kilka usług w Orange i teraz zaproponowali przedłużenie umowy, chciałabym wsiąść jakiś telefon dotykowy.
    Z zaproponowanych mam:

- Xiomi Redmi Note 7, 6,3" 4GB + 64GB
    - Xiaomi Mi 9 Lite 6+64gb
    - OPPO A1K
    - Samsung A20

Między tymi teofaniami mój wybór jest raczej między - Xiomi Redmi Note 7, 6,3" 4GB + 64GB, a Xiaomi Mi 9 Lite 6+64gb.
    Rożnica w miesięcznej cenie doliczonej do abonamentu między tymi telefonami to 20zł przez 2 lata.
    Który z tych będzie bardziej warty zakupu?
    Telefon dotykowy obecnie mam Samsung galaxy J3 2016 i nie starcza mi już pamięci, poza tym, że zdjęcia robi słabe to mi odpowiadał ale chciałabym coś lepszego.
    Ogólnie napiszę tylko, że mam ofertę Orange Love, a w niej:
    - telefon stacjonarny
    - Internet domowy, szybki bez limitu
    - telefon komórkowy ( bez limitu dzwonienie, sms, ileś tam GB Internetu)
    - telewizję Orange, pakiet podstawowy
    - dodatkowy dekoder w opcji multiroom
    Za wszystko płacę 110zł - 120zł, w przypadku przedłużenia umowy z teflonem Redmi 7 będzie to 146zł lub w przypadku te MI 9 166zł.
    Co polecacie? Może słyszeliście o jakiejś innej ofercie?
    Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
  • Helpful post
    Piasek80
    Level 31  
    Mi 9 to przede wszystkim wyświetlacz AMOLED, telefon zoptymalizowany pod funkcje aparatu i zdjęć także jeżeli to cię kręci to warto dopłacić. Jeżeli natomiast ma to być przede wszystkim telefon a wszystko pozostałe przy okazji - 7ka w zupełności ogarnia.
    Uzytkowniczka51
    Level 2  
    Piasek80, dziękuję za odpowiedź.
    No przyznam, że lepszy jakość zdjęć by się przydała. Ale czy rzeczywiście jakość aparatu, zdjęć będzie dużo się różniła między tymi telefonami?
    Piasek80
    Level 31  
    Masa porównań i testów w/w jest na YT czy stronach poświęconych smartfonom. Tam się udaj.